Agenda

Lente, het seizoen van de wellust! Lezing door Rini Kerstens
Woensdag, 13 Maart 2024
Hits : 113

kikkersOp woensdag 13 maart verzorgt Rini Kerstens een lezing in MFA De Stuik in Vorstenbosch. Je hoeft er niet aan te twijfelen: de lente is gearriveerd. De eerste zonnige dagen doen je de regen en de kou van de winter snel vergeten. Niet alleen het humeur van mensen verandert door de lente; ook het dieren- en plantenleven komt volledig op zijn kop te staan. Planten en dieren hebben het voorjaar in de bol.

 Rini Kerstens

Rini is gepensioneerd leraar Biologie en docent voor de IVN natuurgidsenopleiding. Hij is een prettige, deskundige, maar vooral gedreven spreker. Met een goed verhaal en een kwinkslag weet hij zijn publiek altijd te boeien.

oranjetipjeLente, seizoen van de wellust

Na een lange, koude winter zie je uit naar het lengen van de dagen en behaaglijker temperaturen.

Zeker tegenwoordig is het niet “vanzelfsprekend” hoe de seizoenen zullen verlopen. (Te) Zachte winters, een (te) lange, hete, droge zomer …

Maar het ritme van de seizoenen staat gelukkig nog recht overeind. Het voorjaar breekt aan. Het gaat bruisen buiten!! Dat kun je zien en horen.

Nog voordat er bladeren zijn bloeit een aantal bomen al uitbundig. Knoppen zwellen op en barsten enthousiast open. Zaden kiemen waar ze kunnen en voorjaarsbloeiers geven opnieuw kleur aan de omgeving. Je hoort de vogels weer volop zingen. Met als groot voordeel dat je deze vocalisten door het nog schaarse bladerdek prima life kunt aanschouwen.

Kikkers en padden roeren zich hoorbaar en de eerste insecten vertonen zich weer. Vroege vlindersoorten, hommelkoninginnen, zandbijen, zweefvliegen …

Het is duidelijk, de natuur heeft er zin in. Zin in de lente, zin in elkaar.

Planten en dieren hebben het voorjaar in de bol !

Bijwonen van de lezing is gratis. Zaal open 19.45 uur; start lezing 20.00 uur, MFA De Stuik, Schoolstraat 14 in Vorstenbosch. Een vrijwillige bijdrage voor de IVN Bernheze wordt zeer op prijs gesteld.

foto oranjetipje ©Rini Kerstens

foto kikker © Rini Kerstens

app