Redactioneel

Open Dag 25-jarige ccServaes

17 10 15 cvdh CC Servaes opendag 10 23Op zondag 15 oktober was er een open dag voor de hele dorpsgemeenschap en andere belangstellenden. Binnen was een markt opgezet waarin diverse verenigingen en organisaties zich presenteerden. Daarnaast waren er optredens van het countrydansen, de volksdansgroep, koor Amicanto en de Djembé-groep, musicalgroep Glow, Sine Cura en het mannenkoor, waar veel publiek van genoten heeft. Meer foto's. 

Viering 25 jaar ccServaes

171014 cvdh 25 jaar cc servaes 20Zaterdag 14 oktober werd het feestweekend van cc Servaes, dat haar 25-jarig bestaan vierde, geopend met een officiële bijeenkomst. Voor een groot aantal genodigden sprak een viertal sprekers, waaronder wethouder Glastra van Loon, pastoor Jansen, KBO-voorzitter Willy v.d. Steijn en Hans v.d. Pas, mooie woorden, waarbij ontmoeting en samenwerking centrale thema’s waren. Meer foto's. 

Taartenschaaktoernooi

171015 phe Taartentoernooi 20Schaakvereniging Caïssa hield zondagmiddag haar 36e taartenschaaktoernooi met 29 deelnemers: leden, oud-leden en schakende familieleden en vrienden. Meer foto's. 
In zaal Elsie speelde iedereen 5 wedstrijden. Na afloop van een geanimeerde schaakmiddag reikte voorzitter Piet van Helvoort de prijzen uit. 

Erfgoed van de Brabanders, leven met een toekomst

171005 PK lezing Erfgoed v.d.BrabandersIn zijn lezing haalde Jan van Oudheusden enkele episoden aan uit zijn boek “Erfgoed van de Brabanders, leven met een toekomst” dat in 2014 is verschenen.
Zo zag je een in ere herstelde heuvel van een motte-burcht bij Almkerk, waarvan het latere kasteel nog een groot gedeelte in de 17e eeuw was te zien. Dit weten we weer uit een tekening daarvan.