Dorpsnieuws

Ons welzijnKomend najaar wil ONS welzijn van start gaan met een gespreksgroep voor mensen van 18 jaar en ouder met een chronische aandoening. De deelnemers komen 6 keer bij elkaar om met elkaar te praten over zelf gekozen onderwerpen.

Het gaat om zes bijeenkomsten van anderhalf uur die overdag in Veghel plaatsvinden. Deelname is gratis. Marjon van Herpen, sociaal werkster bij ONS welzijn zal als gespreksleidster aanwezig zijn. Voor aanmelden en informatie kunnen belangstellenden met haar contact opnemen. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 088-3742525 en via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Er is meer dan ziek zijn alleen

Een chronische aandoening drukt een enorm stempel op iemands leven. En in hun directe omgeving kunnen mensen er vaak niet meer over praten, omdat hun verhaal steeds hetzelfde is; veel chronische aandoeningen verbeteren of verslechteren immers niet, er valt niets nieuws over te vertellen.

“Met de gespreksgroep hopen wij mensen de gelegenheid te geven om in een vertrouwde sfeer met elkaar te praten,” legt Marjon uit, “ervaringen delen met anderen kan enorm opluchten”. Dat wil niet zeggen dat elke deelnemer een grote prater moet zijn. Mensen die van nature meer luisterend ingesteld zijn, zijn ook welkom. “Oh ja,” zegt Marjon tot slot, “de gespreksonderwerpen die de deelnemers kiezen, hoeven niet per se over kwalen en ziektes te gaan. Er is immers meer in het leven dan ziek zijn, ook als je een chronisch aandoening hebt. Het gaat er om hoe je omgaat met je aandoening. Hopelijk ontdekken deelnemers wat hen kracht en voldoening geeft, waardoor ze positiever de wereld in kunnen kijken”.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen