Dorpsnieuws

Speciaal voor kinderen met hun papa's en mama'smuseumboerderij 7_mei_P4095029_Custom, oma’s en opa's is er op de Meierijsche Museumboerderij zondag 7 mei tussen 11:00u en 17:00u, het evenement: “LENTEKRIEBELS”. Met gratis toegang tot het evenementen terrein.
Daar, aan de Meerstraat 28 in Heeswijk, tref je een echt speel- en sportief gebeuren aan. “Stal Bertus” uit Loosbroek is er met veel knuffeldieren. Je mag er op een pony rijden, er worden ter plekke pijl- en bogen en fluitjes gemaakt. Verder mag je je uitleven met oude spelletjes zoals: spijker slaan, klomp wandelen, zaklopen, sjoelen, blikken gooien, stelt lopen, hoepelen, kleien, haken en punniken.
 
Jezelf wegen doe je, net als vroeger, op een hele oude “bascule”. Op het grote terras kom je helemaal tot rust, onder het genot van een drankje of een echte “boerenstruif” (=pannenkoek). Er zijn een aantal prachtige openluchtoptredens van de Jeugdfanfare uit Heeswijk. In de eeuwenoude boerderij beleef je, hoe er heel vroeger geleefd, gewoond en gewerkt werd. En kom zeker kijken in onzen “hof” ( de groenten- en plantentuin van het museum). Daar groeien groenten- en planten die tegenwoordig nog maar zelden te zien zijn. Je mag die planten ook zelf zaaien of planten! Laat al dit moois niet aan je voorbijgaan want onze “boeren en boerinnen” staan klaar, om er voor jullie weer een echt feestje van te maken!
 
Voor meer informatie over het museum kijk je op: www.museumboerderij.nl . Je kunt ons ook volgen op Twitter.
 
Hans van Sleuwen
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen