Redactioneel

151010-wvdl-Fluitsterboot30VOORKANT‘Watervlucht’ is de naam van de fluisterboot, die vanaf april gaat varen tussen de Kilsdonkse molen en Kasteel Heeswijk.
Gedrapeerd over de boeg van het schip ligt de vlag van de Kilsdonkse molen. Dat is begrijpelijk, want als we ’s morgens bij de molen aankomen, mogen we de naam van de fluisterboot natuurlijk nog niet zien. Het is aan burgemeester Marieke Moorman de naam te onthullen.

Bij de koffie in het bezoekerscentrum luisteren we eerst naar enthousiaste toespraken van projectleider Ben Cornelissen en de burgemeester.
Buiten onthult burgemeester Moorman daarna de naam. Ze hijst de vlag van de Kilsdonkse molen en op de voorplecht wordt de naam ‘Watervlucht’ zichtbaar.
 
Het dopen van het schip vergt meer inspanning, want er komt een echte bijl aan te pas. Met de bijl hakt de in gele jas gestoken burgemeester een touw door en met een vaart vliegt een fles champagne tegen de zijkant van het schip aan. Het schip is gedoopt.
Dan gaat iedereen weer naar binnen, want er is nog meer champagne. Daarmee brengen de gasten een toast uit op het welvaren van het prachtige schip.
 
 
Tenslotte worden de sponsoren uitgenodigd voor een tochtje over de rivier de Aa.

Tekst: Fred Lennings
Foto's: Wim van der Lubbe
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen