Redactioneel

160122-cvdh-OudereGarde-02Het speelde zich vanavond allemaal af in Cultureel Centrum Servaes in Dinther.

Intriges, scheldpartijen, liefdesaffaires, gijzelingen, enzovoorts. De toneelgroep De Oudere Garde speelde onder veel belangstelling het toneelstuk “De Rollator Revolutie”. Het toneelstuk is geschreven door Maurits Keyzer en Ger Sanders is de regisseur.

Meer foto's.

Vanwege bezuinigingen moeten twee bejaardentehuizen fuseren tot een “Woonzorgcentrum van de Derde Leeftijd”. De dominante directrice van het woonzorgcentrum ,is een vriendin van de minister van Sociale Zaken en heeft voor bewezen diensten haar baan als directrice gekregen. Met natuurlijk een daarbij behorend salaris.

Het gepeupel van het voormalige tehuis de Plets, maar ook de kouwe kak van het voormalige tehuis Edelburcht, hebben er veel moeite mee, dat in deze moderne tijd, arm en rijk als gelijk worden beschouwd. Ondanks al hun gebreken maken ze elkaar dan ook heel duidelijk dat ze zich hier nooit bij neer zullen leggen. Ze sparen elkaar niet. Door alle intriges heen spelen ook de verliefdheden van de dames op de oude boef Niek.

Maar als uiteindelijk de verpleeghulp Berend wordt ontslagen, de directrice straffen uit gaat delen en de inwoners bovendien allerlei beperkingen worden opgelegd, gaan de inwoners onder leiding van broeder Berend, de directrice en haar rechter hand broeder Buster , gijzelen.

De politie haalt er allerlei protocollen bij om er een vreedzame onderhandeling van te maken. Uiteindelijk lukt het broeder Berend om met vereende krachten alles tot een goed eind te brengen.

De Oudere Garde bezorgde het publiek weer een vrolijke avond.

De spelers krijgen een mooie bos bloemen en een stevig applaus.

Tekst: José van der Heijden
Foto's: Corrie van der Heijden

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen