Redactioneel

20160126-FL- HvB_VOORKANTIn zaal De Toren is het dinsdagavond 26 januari behoorlijk druk. Hoofdzakelijk jong volwassenen, maar ook een aantal ouderen, tonen interesse in het woningbouwplan ‘Hof van Berne’.
Meer foto's:

Zeker meer dan 150 mensen zijn er gekomen. Dat schat Jeroen van Dinther van Bernheze makelaars, die de woonhuizen gaat verkopen. Het gaat hierbij om een inbreidingsplan met 14 woningen op de plek waar voorheen het gymnasium was gehuisvest. Vier huizen zijn zogenaamd levensbestendig en geschikt voor senioren. Deze groep geniet de voorkeur bij het toewijzen van dit deel van het project. De zeer uitgebreide brochure van het plan laat zien dat de koper de woningen kan laten aanpassen aan zijn wensen. Verandering van indeling en / of uitbreiding van de behuizing is in vele varianten mogelijk gemaakt. Kijk daarvoor op: www.vanwanrooij.nl/heeswijk-dinther-hof-van-berne 

Binnenkort zal projectontwikkelaar Van Wanrooij starten met de bouw van de huizen bij de Zijlstraat.

Van de 14 huizen zijn er al 3 ingevuld door de ontwikkelaar, waarvan een van de seniorenwoningen. Volgens dorpsbewoners zijn zij toegewezen aan familieleden. De projectnotaris zal daardoor over enige tijd 11 woningen kunnen verloten.

Bij het bekijken van de animatiebeelden rijst bij mij de vraag waarom de straten aan de buitenkant van het wijkje gepland zijn en de tuinen aan de binnenzijde. Het antwoord kan Jeroen van Dinther mij dinsdagavond meteen geven. “Mensen zetten altijd schuttingen om hun tuin, want de angst regeert in Nederland. Dan zouden de schuttingen aan de buitenkant komen en het uiterlijk van de wijk wordt wel erg lelijk”. Later vult hij aan: “De kwaliteit van de gevels komt aan de buitenzijde van het plan veel beter tot zijn recht. Het plan zou anders een plan worden met een uitstraling van achterkanten van schuttingen. Dat zou zonde zijn.”

Foto’s: Fred Lennings en Firma Van Wanrooij Tekst: Fred Lennings.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen