Redactioneel

150129-wvdl-Pronkzitting161VOORKANTVrijdagavond was de eerste avond, Marjo Lucker heette iedereen welkom en in het bijzonder Prins Joost. Hij moest ontdaan worden van de versierselen van een Prins, om plaats te maken voor de volgende.

Meer foto's   (Voor IPAD bezitter deel 2)


Voor dat het zover was had het nog heel wat voeten in de aarde, er werd heel wat afgesjouwd met de nieuwe Prins. Het werd allemaal op film vastgelegd. Uiteindelijk kwam hij te voorschijn uit een kist, Prins Sander van der Steen, met broer Nick als zijn adjudant.

Arjan Wellens nam de microfoon over om de hele avond aan elkaar te praten en ‘t Kumt Wel zorgde voor de muzikale omlijsting.

Sabine van Lamoen moest als eerste tonproater het spits afbijten. Maar dat was haar wel toevertrouwd als Anne-Will Hokken, een pittige dame en nog single. Ze moet aan de man volgens haar moeder. In de zaal zat in ieder geval geen geschikte vent. Er werd veel gelachen om de smeuïge verhalen die ze vertelde over haar werk als postbode en bij de brandweer .

De avond werd afgewisseld met een mooie show van de dansmariekes met Sister Act. En de slagwerkgroep Veldhoven o.l.v. Paul van Lokven.

De volgende tonproater was Rob de Backer als taxichauffeur van Theo’s en Tonny’s taxiservice, zonder Tonny deze keer. Op zijn gemak en ondertussen genietend van een pilsje of drie vier vertelde hij wat ie zoal meemaakt in de taxi. Een hoop slappe klets en de zaal lach plat van het lachen.

Verder een optreden van Alles met Bietjes die de Hezikse kerk op de hak nam, hier en daar wat gewaagd. En de hofdames als pittige oude dames die nog tot heel veel in staat waren met hun looprek, mooi om te zien.
Tonproater Peter Plouvier als vogelaar Tuur van de Gluur met af en toe hele mooie woordspelingen had meer moeite om de zaal stil te krijgen, dat was wel jammer.

Zoals ieder jaar waren er ook weer de Heikneuters met stille Willy en Leo, altijd lollig en gezellig met Marieke van Hemmen als vrouwelijke Don. Ze zal goed voor hun zorgen tijdens de carnaval heeft ze beloofd. En Toos en Patries waren er voor de 10e keer, ook altijd met gezellige meezingers.

En Peter van Daal als Sinterklaas was speciaal nog naar de kapper geweest voor deze gelegenheid; hetzelfde kapsel als vorige keer, hier en daar wat scheef. Hij had nog bij de vader van de Prins in de klas gezeten en herinnerde zich nog dat van der Steen 25 jaar onderwijzer was. Sinterklaas vertelde ook nog een stout verhaaltje over Leon en Anja...

Maar de slot-act van de ex-prinsen was de klapper van de avond met deze keer een Schlagerfestival. Gerrie van den Broek kondigde de artiesten aan, Rex Gildo, de Tirolerzusjes en Peter Maffai met het wel bekende ‘’Du’’ Antoon aus Tirol. Het publiek zong alle liedjes mee en vond het ‘’Super tol’’.

Een mooie avond met hier en daar wat lange pauzes voor het afbreken en opbouwen van de acts.

Vanavond en maandag 1 februari kan men nog naar de pronkzitting

Tekst:Wilma van Zoggel
Foto’s Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen