Redactioneel

Bart PittensCDA: De achterban
Vaak vinden we politiek een beetje saai. En meestal is het ver van mijn bed. Dikwijls overheerst bij burgers het gevoel dat het toch allemaal al geregeld is, of dat het onnodig moeilijk wordt gemaakt.

En dan, heel af en toe, komt er een onderwerp voorbij wat iedereen min of meer raakt, waarover de meningen erg uiteen lopen, met emoties, principes en veronderstellingen, en waar niet zomaar een standpunt over is in te nemen.

Invloed

Dat is het moment dat de politicus zich gelukkig prijst met de achterban die hij of zij heeft. Een achterban met betrokken leden, waarvoor hij/zij werkt en wiens mening hij/zij voor het voetlicht mag en moet brengen.

Tegelijkertijd is dat ook het moment dat de achterban zich roert. Zowel spontaan als op verzoek, maar zonder uitzondering goed onderbouwd, laat de achterban weten hoe ze over bepaalde onderwerpen denkt. En ondanks dat de achterban niet altijd eensgezind is, blijken nagenoeg alle bijdragen te getuigen van respect voor de medemens, een natuurlijk gevoel voor het algemeen belang en een vast vertrouwen in rechtvaardigheid.

Bijdrage debat

Recentelijk hebben we als CDABernheze het hierboven geschetste achterban-moment gehad. Talloze reacties van leden hebben het bestuur bereikt en zijn doorgeleid naar onze fractie. Hiermee hebben onze leden op gestructureerde wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan het debat.

Dit “achterban-moment” heeft mij ook nog wat anders geleerd. Overal in Bernheze wonen CDA-leden met het hart op de goede plaats, zorgzaam en rechtvaardig. Ze hebben zich laten horen en dat maakt mij een trotse voorzitter.

Bart Pittens

Voorzitter bestuur CDA Bernheze

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen