Redactioneel

170527-iz-WendeSnijders 18Zullen ze stilstaan, de rivieren en de vogels en de dieren en zou het strand de zee verlaten ( Toon Hermans), het lied waar Wende Snijders zaterdagavond haar concert mee afsloot. Een kwartier voor aanvang stond er nog een lange rij wachtende bezoekers buiten de poort van de Kersouwe.

De Kersouwe
Hoe romantisch kan het zijn om op deze zwoele avond naar een voorstelling te gaan over de liefde? Voor de tweede avond na elkaar trekt het natuurtheater een volle tribune. Dit keer moest iedereen wel blijven zitten en luisteren in tegenstelling tot de avond met 10cc.  Meer foto's.
 
Wende en Sinfonietta
In januari 2016 werd de tournee van Amsterdam Sinfonietta met Wende een regelrechte hit. Wegens het enorme succes besluit deze gouden combinatie in het voorjaar 2017 nog vier keer samen te komen. Waarvan het Natuurtheater de Kersouwe de eer heeft om het spits af te bijten; daarna volgen er nog drie in het Koninklijk Theater Carré.
 
Amsterdam Sinfonietta is het enige professionele strijkorkest in Nederland. Het ensemble bestaat uit 22 strijkers en treedt op over de hele wereld.

De in 1978 geboren Wende Snijders heeft ook al een groot oeuvre op haar naam staan. Ze zingt eigen nummers maar ook bekende nummers van andere artiesten. Maar de liedjes zijn zo krachtig en prachtig gearrangeerd dat je het origineel haast doet vergeten. Je wordt geraakt door haar puurheid, verhalen vol passie, strijd, kracht en kwetsbaarheid. Ze weet dan ook iedereen op de tribune in de Kersouwe, met meer dan twaalfhonderd mensen, muisstil te krijgen met haar ingetogen, tere lied over liefde. Om vervolgens krachtig het overbekende lied ‘ Formidable’ op eigen wijze te zingen.
 
Tweet van Maarten van Herk: ’in mijn bescheiden bestaan is de combi Wende Snijders en het Amsterdams Sinfonietta in de Kersouwe absoluut briljant!!!'
 
Vrijdag 2 juni OPEN PODIUM in De Kersouwe voor ons eigen talent; aanvang 20.30 uur; gratis entree.
 
Tekst en foto's: Ine Zonneveld
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen