Redactioneel

170714-wvdl-BeeldhouwenBijMrsBouquet10VOORKANTVanochtend (zondag) tijdens mijn hardloop uurtje in de bossen van Vught kon ik mijn hoofd heerlijk leegmaken en nadenken wat ik kan vertellen over ons hak-adres bij de pluktuin van Brigitte in Heeswijk.
 
Hakken in de omgeving van een bijzonder mooie pluktuin is voor ons de meest fijne plek om te werken. Een grotere inspiratiebron is niet te vinden. De bloemen, de omgeving , de enthousiaste mensen die komen voor de bloemen en tevens tussen onze werken lopen is inspirerend. Een hele dag buiten werken, pauzeren , lunchen en afsluiten met een heerlijk glaasje wijn zorgt ervoor dat iedereen heel voldaan naar huis gaat.
 
De pluktuin van Brigitte, genaamd Mrs Bouquet, wordt goed bezocht.
Lang niet alle bezoekers zijn woonachtig in de nabije omgeving. Ze komen ook van ver. Vele bezoekers komen kijken wat er allemaal nog meer gebeurt en de verbazing van hen is groot als men ziet dat een beeld in steen uit een blok wordt gehakt die meestal in beginsel niet uitnodigend van vorm is.
 
Samen met een groep van ongeveer 20/ 25 man/vrouw werken we elke vrijdag op deze locatie. Dat het niet alleen vrouwen zijn is een hele fijne bijkomstigheid. Deze diversiteit van mensen geeft vaak, als er een probleem ontstaat, een andere kijk op de steen. Soms loop je vast, zie je het euvel niet zitten en heb je erg veel aan een heldere kijk van een of meerdere van je hakgenoten.
 
Ook niet geheel onbelangrijk zijn onze sterke mannen die we af en toe ook nodig hebben om anders naar een beeld te kijken en….te helpen bij het verplaatsten van het beeld in wording.
 
Na afloop van de dag spring ik op de fiets en gebruik het uurtje naar huis om alles een beetje los te laten met de gedachte : volgende week weer verder
 
Tekst:Maaike van Eindhoven.
Foto's: Wim van der Lubbe
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen