Redactioneel

sponsordiner inzetje 072 gasten mocht de Stichting Vrienden Cunera De Bongerd vrijdagavond ontvangen in de aula van Laverhof. "En dan hebben we ook nog mensen moeten teleurstellen", vertelt Ardith Manders, een van de initiatiefnemers van dit sponsordiner. Meer foto's.   

Elektrische duofiets
De vrienden sponsoren hulpmiddelen, die ten goede komen aan de bewoners, en die niet uit het reguliere zorgbudget kunnen worden betaald. Vorig jaar konden een elektrische duofiets en een beleef-TV namens de stichting aan Laverhof worden overhandigd.

Als aandeel in elkaar
Het marktteam Rabobank Oss-Bernheze had tien kaarten voor het sponsordiner aangekocht. Op suggestie van Annemiek van de Rijdt, directeur van Laverhof, werden die kaarten toebedeeld aan de vrijwilligers, die in 2018 12½ of 25 jaar hun bijdrage leveren aan de woon- en zorggemeenschap in Heeswijk.

Nieuwe bestuursleden
Aan het einde van de avond gaf Fons Arts, voorzitter, een korte toelichting op de activiteiten van de Stichting. "Dit sponsordiner hebben we georganiseerd om de Stichting meer bekendheid te geven. Ook zijn we op zoek naar twee nieuwe bestuursleden en u kunt ook vriend worden van de stichting".
 
Locatie Heeswijk
De opgehaalde gelden komen alleen ten goede aan de locatie Heeswijk. De locatie in Wijbosch en Uden die ook onder het Laverhof bestuur vallen, staan los van onze stichting. Ook het bedrag van € 1500, ontvangen bij de clubkascampagne van de Rabobank komt ten goede aan de aanschaf van een zogenaamde CRDL, die ongeveer € 6000 kost.
 
CRDL
"Dat is een houten instrument, dat bij aanraking een bepaalde toon ontwikkelt, die het brein extra stimuleert en bij dementerenden een geluksgevoel creëert", vervolgt de voorzitter zijn verhaal. "Met de € 3500 van deze avond zijn we dus op de goede weg. Ik wil namens de stichting u daarvoor hartelijk dank zeggen en tevens bij deze een warm applaus vragen voor chefkok Patrick Fassbender en zijn collega's die ons op deze overheerlijke avond hebben getrakteerd".
 
Tekst en foto's: Jacques Worms
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen