Redactioneel

240131 rva school31Vandaag werd gestart met de open scholendagen, voor het aanmelden van nieuwe leerlingen voor volgend schooljaar. De Bolderik, ’t Palet en Het Mozaïek hadden alledrie op hun eigen wijze deze morgen ingevuld voor de nieuwe schoolkroost. 

Bij De Bolderik kon men samen met een leraar of de directeur kennismaken met de mogelijkheden en keuzes, die zij in petto hadden. 

Bij ’t Palet lag de “rode loper” uit en werden de ouders mede rondgeleid door leerlingen uit groep 8. Deze “speciale leerlingen” kregen een geel hesje aan, zodat ze duidelijk herkenbaar waren voor de binnenkomende ouders. Zo konden ze uit de eerste hand vernemen hoe de school betrokken is met hun pupillen en wat daar het aanbod is aan lesmateriaal.

Klik hier voor foto's.

Bij Het Mozaïek werden er leerlingen uit de groep 7/8 gevraagd of ze de ouders wilden begeleiden door de school. Hier was een “open deur” beleid, zodat de ouders in elke klas konden “kijken” hoe er in die klas werd omgegaan met het lesmateriaal.

Op alledrie de scholen werd er een zeer vrije ongedwongen sfeer benadrukt. Men kon vragen stellen aan leraren/leraressen of aan de kinderen die meeliepen. De klassen gingen ondertussen allemaal door met datgene wat er voor die dag ingepland was en daardoor kregen de ouders ook een duidelijke indruk van deze scholen.

Tekst en Foto’s: Rien van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen