Jeugd vv_HeeswijkAnders dan de uitslag doet vermoeden konden de vele aanwezige supporters op sportpark De Balledonk genieten van een boeiend duel waarin beide verdedigingen uitblonken.
Kansen waren daarom spaarzaam, maar er werd voor elke meter gestreden en bij vlagen werden er ook prima aanvallen op de mat gelegd.

Het heerlijke voorjaarszonnetje deed de rest om de toeschouwers een aangename middag te bezorgen. Het thuisteam begon met Niels Nuij op doel en Sten vd Berg in de defensie vanwege een blessure van Patrick Lunenburg en een schorsing van Arjen Haast. Tjeu van Alebeek kreeg daarom weer een basisplaats als linksback.

Alle heren waren vanaf minuut één scherp en daardoor kwam de razend gevaarlijke aanval van Helvoirt moeilijk in hun spel. Aangezien ook vaste kracht Wout Cuijpers de veelscorende Rico de Laat sterk verdedigden, hoefde doelman Nuij in eerste instantie niet veel in te grijpen.
Aan de andere zijde kon vooral Stef Adank zich vaak vrijspelen door middel van prachtige individuele acties, die in de 20e minuut ook een vrije trap opleverde enkele meters buiten de Helvoirtzestien. Adank ging zelf achter de bal staan en zijn harde inzet, verdween via de buitenkant van de paal naast het doel van Remco Kivit.

Aan de andere kant mocht Max Meyer niet veel later aanleggen voor een vrije trap, maar zijn inzet ging via de vingertoppen van Nuij op de lat. Dichterbij een doelpunt kwamen beide ploegen niet voor de rust.
Na de pauze werden de afstanden langzaam groter, waardoor de slijtageslag met name op het middenveld uitgevochten werd. Ook daar gaf Heeswijk met Marck Cieraad, Danny Aarts en captain Tom Sleddens geen krimp waardoor kansen opnieuw spaarzaam waren.
De beste mogelijkheden waren nog voor de bezoekers uit Helvoirt, maar Camiel van Doorn blokte een inzet van Menno van Hattum, Vd Berg deed hetzelfde op een spectaculaire halve omhaal van Nick van Bruggen en in de andere gevallen stond keeper Nuij op zijn post. Aan de andere kant bleef Adank dreigend, maar tot kansen voor de goal van doelman Kivit kwam het zelden. Niet verwonderlijk dus dat scheidsrechter Van Bekkum met 0-0 affloot na ruim 90 minuten.
De ploeg van trainer Marc vd Ven blijft hiermee voor de vierde keer op een rij ongeslagen, maar omdat er ook drie gelijke spelen behaald werden schieten de blauw-witten hier voor de ranglijst weinig mee op.
Volgende week gaat Heeswijk op bezoek bij Erp weer op zoek naar een driepunter, zodat de top van de ranglijst in zicht blijft.