Dorpsnieuws

kennisbendeDe Noord Oost Brabantse Bibliotheken zijn op zoek naar kinderen die alles weten over dieren, techniek, koken, geschiedenis, sport of iets heel anders, en daar maar niet over uitgepraat raken.

Maar ook kinderen die ergens heel goed in zijn en dat graag laten zien. Deze kinderen kunnen meedoen aan de KennisBende!

De KennisBende gaat van start tijdens de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek (7 t/m 18 oktober) is ‘Raar maar waar’ en wat is er nu leuker dan kinderen die zelf vertellen over de leukste, gekste en interessantste onderwerpen? Misschien wel aan de hand van een eigen verzameling, een bijzonder voorwerp, een boek of een hobby. En dit doen ze niet alleen, want een ochtend of middag met de KennisBende is altijd met andere kinderen die iets te vertellen hebben, en natuurlijk met publiek.

Heel Noord Oost Brabant doet mee: de KennisBende komt in de bibliotheken van Berghem, Heesch, Lith, Oss, Ravenstein, Schaijk, Uden, Veghel en Zeeland. Kinderen die mee willen doen, gaan samen met een medewerker van de bibliotheek kijken hoe ze hun verhaal het beste kunnen vertellen en presenteren hun verhaal tijdens een gezellige, feestelijke ochtend of middag.

De KennisBende is een nieuw initiatief van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in samenwerking met Bibliotheek Den Bosch. Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor onderwerpen die hen interesseren en om dat met andere kinderen te delen. Voor data, meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.nobb.nl.

Einde persbericht _________________________________________________________________________________

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen