Dorpsnieuws

150916Berne AndersMiljoenennota in Abdij van Berne op dinsdag 22 september. Een week na Prinsjesdag spreekt prof. Frits van der Meer over de veranderingen in de maatschappij en welke rol het openbaar bestuur hierbij speelt.

Met de titel “Van verzorgingsstaat naar verzorgingssamenleving” vraagt hij of de participatiesamenleving vrijwillig of onder politieke druk gaat ontstaan?

Het is een actuele kijk op de dan net verschenen Miljoenennota. Frits van der Meer is gewend om door een brei van cijfers en woorden heen te kijken. Hij geeft zijn visie op de uitwerking van veranderingen die door het openbaar bestuur in gang worden gezet. De hoogleraar bestuurskunde kijkt naar wat er ècht gaat veranderen. Dat zijn de zaken die tussen de cijfers door worden aangegeven...

Wat gebeurt er dan? Is het dichtdraaien van een geldkraan genoeg om van een verzorgings-staat naar een verzorgings-samenleving te komen? Een avond over geld, miljoenennota en over zorgen voor de menselijke samenleving ….

De avond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 inclusief koffie/thee in de pauze. Kaarten aan de zaal in de Abdij of reserveren via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda