Dorpsnieuws

Museumboerderij 1Vanaf vandaag is het boek: “ZIEHIER, wij verkopen 77 kasteelhoeven” te koop. Dit boek werd, in opdracht van de gemeente Bernheze ontwikkeld en gerealiseerd door Rien en Florian de Visser.

Deze week, op donderdag 17 december wordt het, in aanwezigheid van velen, met veel enthousiasme ten doop gehouden in de Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther.

Het boek biedt een unieke maar vooral ook levendige en boeiende inkijk in een stukje “geschiedenis van dichtbij”. Het wel en wee van de bewoners van het machtige Kasteel Heeswijk tegenover de dagelijkse beslommeringen van de grotendeels straatarme pachtboeren uit die tijd. Maar de auteurs trekken de lijn door naar het moment van de verkoop van die kasteelhoeven, de zestiger jaren van de vorige eeuw en vervolgens naar de situatie in 2015. De bewoners van toen en nu komen royaal aan het woord en via honderden foto’s wordt er ook een fraai beeldverslag gemaakt. Het boek ( harde kaft, 184 pagina’s, waarin tekst door de auteurs royaal wordt afgewisseld met foto’s en tekeningen) leest heel prettig en is absoluut een prachtige aanwinst voor onze hele regio.

U wilt het boek kopen ? Kijk op de website van de Meierijsche Museumboerderij: www.museumboerderij.nl  of bekijk www.erfgoedbrabant.nl 

Het boek, dat NIET in de boekhandel te koop is, kost € 19,95.

Als U wilt mag U aanstaande zaterdag 19 december tussen 10.00 en 12.30 uur, tegen contante betaling, het boek ook zelf komen afhalen in de “schob” van de Meierijsche Museumboerderij, Meerstraat 28 te Heeswijk. U kunt niet pinnen !

Als U op zaterdag komt kopen, krijgt U er een gratis kopje koffie/ thee bij.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen