Dorpsnieuws

Anouk vd_AkkerAnouk van den Akker (22) uit Heeswijk-Dinther studeert kunst en economie aan de HKU in Utrecht. In het weekend werkt ze bij zorgcentrum Laverhof. Tijdens een discussieavond over de toekomst van het dorp in gymnasium Bernrode, werd ze uitgeroepen tot beste jonge debater.

Kunst en economie?
‘Kunst en economie verbindt de creatieve en zakelijke studies. We bedenken concepten en werken deze vervolgens van begin tot eind uit. Zo leren we het oprichten van een onderneming, of hoe je juist anderen hierbij kunt helpen, zoals bijvoorbeeld kunstenaars die vaak alleen maar bezig zijn met het creëren van mooie dingen, maar niet de kennis hebben van het vermarkten ervan. Kunst en economie is een logische combi. Wie wil ondernemen moet ook creatief zijn en risico’s durven nemen.

Wat heeft je interesse?
We moeten beseffen dat we niet de laatste generatie zijn. Er is nog veel te ontdekken en te veranderen. Zelf vind ik duurzaamheid interessant, ben ik nieuwsgierig naar de mate waarin technologie het van ons over gaat overnemen, hoe ons economische stelsel daarop gaat inspelen en spreken sociale vraagstukken mij aan. De politiek is de plek waar veel regels in uitvoering worden gebracht. Daarom doe ik mee.’

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen