Dorpsnieuws

LaverhofHet Retraitehuis in Uden en Laverhof in Heeswijk-Dinther en Schijndel tekenden op 18 december voor een gezamenlijke toekomst. De twee zorgorganisaties fuseren en gaan per 1 januari 2016 gezamenlijk verder onder de naam Laverhof.

Het Retraitehuis in Uden heeft de afgelopen jaren de omslag gemaakt naar een gezonde, ondernemende en wendbare organisatie. Om deze kwaliteiten te versterken heeft het Retraitehuis Laverhof gevraagd een duurzaam samenwerkingsverband aan te gaan. Voor het Retraitehuis is het van groot belang met behoud van identiteit haar zorg- en dienstverlening waardig te blijven ontwikkelen en zij verwachten in Laverhof de juiste partner te hebben gevonden.

Laverhof is in 2012 ontstaan uit de fusie tussen BerneZorg in Heeswijk-Dinther en Zorggroep Dorus in Schijndel en bestaat uit de locaties Cunera/De Bongerd, St. Barbara en Mgr. Bekkershuis. Ook biedt Laverhof behandeling, revalidatie en wijkverpleging, hulp bij het huishouden en dagbesteding. Laverhof is een lokaal verankerde organisatie, die middenin de gemeenschap staat en in samenwerking met lokale partijen, vanuit vakmanschap maximaal aansluit bij wat er nodig is voor cliënten en de gemeenschap. In 2015 is Laverhof Koploper in de Zorg geworden in de Benchmark in de Zorg van Actiz.

Laverhof en het Retraitehuis vinden in elkaar goede zorgpartners, die de kracht van de lokale wijkgerichte zorg ondersteunen.

De heer Bob Pluijter, directeur/bestuurder van het Retraitehuis heeft per 31 december 2015 afscheid genomen van het Retraitehuis. De heer mr H. van de Wiel en mevrouw M. Overdijk, vicevoorzitter en lid van de raad van toezicht van het Retraitehuis, beëindigen hun lidmaatschap i.v.m. de fusie. De heren Schepers en Norel gaan deel uitmaken van de raad van toezicht van Laverhof.

Raad van bestuur en raad van toezicht Laverhof

Raad van bestuur Laverhof: de heer drs. Peter Beijers

Voorzitter raad van toezicht Laverhof: de heer drs. A.Th.M. Veldman

Vicevoorzitter raad van toezicht: de heer J.Th.H.M. Schepers

Leden raad van toezicht: de heer F.C.P van Dijk MSc

de heer J.H.C. van Houtum

mevr. dr. Y. Kuin

de heer G. van Norel

mevr. drs. Th.H.L.M. Timmermans-van Overbruggen

Per 1 januari 2016 is de heer drs. L.A.M. van Beek om gezondheidsredenen afgetreden als voorzitter van de raad van toezicht van Laverhof. De heer Van Beek, voormalig bestuurder van Cello, was sinds 2010 betrokken bij BerneZorg en Laverhof. De heer mr J. Ewalds, vicevoorzitter van de raad van toezicht van Laverhof, is afgetreden in verband met het

verstrijken van zijn tweede termijn. De heer Ewalds was sinds 2008 als toezichthouder betrokken bij Laverhof en diens voorganger Zorggroep Dorus.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen