Dorpsnieuws

Syriche bruiloft_2_jan._2016Een bijzonder feest, afgelopen vrijdag 8 januari in het Willibrordcentrum te Heeswijk. Het Syrische vluchtelingenechtpaar Rodin & Awj vierden er namelijk hun bruiloftsfeest, samen met ruim 100 gasten. Familie, vrienden en hulpverleners uit Heeswijk-Dinther genoten volop van dit bijzondere feest.

Traditioneel & feestelijk

Awj, de bruid, woont in Heeswijk-Dinther. Zij heeft in overleg met Sjanet Adank van Vluchtelingenwerk Heeswijk-Dinther en de gemeente Bernheze het Willibrordcentrum gevraagd of zij hun bruiloftsfeest daar mochten vieren. De vrijwilligers van het Willibrordcentrum verleenden deze medewerking en zorgden voor een feestelijk aangeklede zaal. Het werd een echt Syrisch feest: zonder alcohol, met mierzoet gebak en met veel dans op uiteraard Syrische muziek.

Syrische bruiloft_1_2016Een onvergetelijk lichtpunt

Iedereen genoot met volle teugen van het feest. Een gelukkig en dankbaar echtpaar vertrok aan het eind van het feest naar hun nieuwe woonplaats Vlissingen. De aanwezige gasten zwaaiden hen uit en waren net zo gelukkig als het echtpaar zelf; na voor velen een donkere periode in hun leven, was deze onbezorgde dag een onvergetelijk lichtpunt!

Op de website www.willibrordcentrum.nl  staat een fotoverslag.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen