Dorpsnieuws

170418 Ondertekening_overeenkomstBAM Wonen realiseert nieuwbouw voor Kleine Meierij in bouwplan Rodenburg.
De Kleine Meierij heeft opdracht gegeven voor de bouw van 22 energie neutrale huurwoningen in Heeswijk-Dinther. Op 18 april jongstleden tekenden
woningstichting Kleine Meierij en BAM Wonen de Design & Build-overeenkomst voor de realisatie van 22 energie neutrale woningen in de nieuw te bouwen wijk Rodenburg in Heeswijk-Dinther. Alle woningen zijn bestemd voor sociale verhuur.

Vraag en aanbod
Corporaties zijn tegenwoordig op zoek naar complete, compacte en energie neutrale woningen. De 22 woningen die BAM Wonen realiseert, spelen in op deze vraag en maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan. 

In dit plan realiseert de gemeente 130 tot 150 woningen op een oppervlakte van 7 hectare. 30 Procent wordt gereserveerd voor sociale woningbouw. Woningstichting Kleine Meierij realiseert 22 sociale huurwoningen.

Woningen
De grondgebonden woningen, ontworpen door Leenders Architecten, bestaan uit tussen- en hoekwoningen en zijn verdeeld in 2 blokken van 5 woningen en 2 blokken van 6 woningen. Het unieke aan de woningen is dat ze energie neutraal worden opgeleverd. Dat betekent dat de woningen een EPC hebben van 0,0. Een goed geïsoleerde woning met PV panelen op het dak. De woningen zijn van alle gemakken voorzien met een vloeroppervlakte van 70m2 GBO.

Planning
BAM Wonen verwacht na de bouwvak te starten met de bouw en de eerste woningen net voor Kerst op te leveren. De overige woningen worden in het eerste 
kwartaal van 2018 opgeleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kleine Meierij
Deirdre Baltus
communicatieadviseur
M. 06 137 173 51
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
BAM Wonen
Mart Verhoeven
Commercieel Manager Zuid
M. 06 224 687 83
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen