Dorpsnieuws

paleis van justitieHij was zelf deze maandag niet bij de behandeling van zijn hoger beroep, de 40-jarige Pool die twee jaar geleden werd veroordeeld tot vier jaar omdat hij op een camping in Heeswijk-Dinther een landgenoot met een hamer de schedel insloeg. De reden: hij zit in Polen een straf uit. 

 De zaak dateert al van 2008. Toen kreeg de Pool in Heeswijk-Dinther ruzie met een landgenoot over een Play Station en 300 euro. Hij was stomdronken en sloeg hem met een hamer enkele malen tegen zijn hoofd en kaak. Gevolg: een schedelbreuk en een gebroken kaak. Vervolgens spoot de man ook nog met pepperspray, waarna hij met een vriend op het achtergelegen veld doorging met drinken. Toen de politie arriveerde vluchtten ze met een krat bier een maisveld in. De man hield zich uiteindelijk zes jaar schuil en werd in 2014 in Coevorden aangehouden met valse papieren. 

Hij zat vanaf dat moment tot januari van dit jaar in voorlopige hechtenis. Daarna werd hij uitgeleverd aan Polen waar hij nu tot maart 2019 vast zit voor een andere zaak. Intussen werd de man in 2015 door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar cel. Hij gaf toe dat hij zijn slachtoffer had geslagen, maar niet met een hamer. En hij ging in hoger beroep. 

Andere regels

Advocaat Scholte bepleitte vrijspraak, of anders een veel lichtere straf. ,,Nederlanders moeten voor soortgelijke zaken 16 maanden zitten en mogen al eerder beginnen met resocialiseren. Voor ongewenste vreemdelingen gelden andere regels. ,,Bij hen kan de straf ook korter, op voorwaarde dat ze nooit meer terugkomen naar Nederland." De advocaat-generaal bleef bij de 40 maanden die in 2015 ook waren geëist. Het hof doet op 17 januari uitspraak.

Bron: BD.

Tekst: Kees Backx

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen