Dorpsnieuws

informele onafhankelijke clientondersteuners gecertificeerd.400x250“Ik ben blij dat ik anderen kan helpen bij het vinden en regelen van hulp”; dit is zo maar een veelgehoorde opmerking van onze onafhankelijke7 cliëntondersteuners (OCO). Zij helpen mensen die ondersteuning nodig hebben door mee te denken en informatie te geven.OCO’s zijn vrijwilligers, dus gewoon inwoners uit Bernheze die andere inwoners op weg helpen.

Om ervoor te zorgen dat de OCO’s de juiste kennis en vaardigheden bezitten hebben zij allemaal een training gevolgd.
Alle elf OCO’s hebben de training met succes afgesloten. Zij kregen op de laatste trainingsdag uit handen van wethouder Pieter van Dieperbeek een certificaat en bloemen uitgereikt.

In de gemeente Bernheze werken we met zowel geschoolde vrijwilligers als professionals die onafhankelijke cliëntondersteuning bieden. Een coördinator zorgt ervoor dat de vragen van inwoners gekoppeld worden aan een OCO. Deze vragen kunnen gaan over de hele breedte van het sociaal domein, van zorg tot inkomen en van onderwijs tot vrije tijd. De OCO kan de inwoner helpen bij het vinden en regelen van passende ondersteuning of zorg.

Wilt u in contact komen met een OCO? Neem dan contact op met de coördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 088 374 2525.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen