Agenda

Byzantijnse spiritualiteit door Ton Sip
Zondag, 07 April 2019, 14:00
Hits : 654
Abdij van Berne CustomDe oosters orthodoxe kerken hebben voor ons nog veel geheimen. De rituelen en gebruiken die onderdeel maken van de Byzantijnse spiritualiteit zijn het onderwerp van de lezing door Ton Sip .
 
In vogelvlucht geeft Ton Sip een overzicht van diverse aspecten van het oosterse Christendom. Hij is voorganger in de Byzantijnse ritus en van daaruit geeft hij betekenis aan de achtergronden van de oosters orthodoxe kerken.

De eeuwenlange verbondenheid vanuit het patriarchaat van Constantinopel speelt nog steeds een rol in de relatie tussen het oude Rusland en orthodoxe Christenen in het oosten. Zo laat de geschiedenis van het oosters Christendom zien dat oude gebruiken nog springlevend blijken te zijn, dat iconen niet alleen versiering vormen en dat liturgische gezangen meer uitdrukken dan alleen de woorden.

De lezing door Ton Sip draagt de titel “God loven door muziek”. Het vormt daarmee ook een inleiding op het concert van het Arnhems Slavisch Koor. Dat koor verzorgt op zondag 14 april een optreden in de Abdij-kerk. In het concert worden de liederen uit de passietijd gezongen met als thema “Russische Passie”.

De toegang tot de lezing is 10 euro, inclusief thee/koffie in de pauze. Aanmelden vooraf is gewenst. Stuur daarvoor een mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lezing en het concert zijn ook als combinatie te bezoeken. Een combinatiekaart voor de lezing en het concert kost 15 euro.
Dit kunt U eventueel bij het aanmelden al aangeven.
Locatie Abdij

app