Dorpsnieuws

Platanen bij Buro Lima

Platanen Buro Lima 1Toevallig zag onze fotograaf – toen hij daar in de buurt was - dat bij Buro Lima enkele bomen geplant werden. Hoveniers Langenhuizen uit Loosbroek was met groot materieel enkele volwassen platanen aan het planten in de tuin aldaar. Deze platanen had hij nog op voorraad liggen.

Vrijwilligers Dier & Tuin weide gezocht

Tuin en weideStichting Dier & Tuin weide is op zoek naar enkele vrijwilligers voor onderhoud aan afrasteringen, stal, tuinen, blotevoetenpad etc. De Dier & Tuin weide is een natuureducatieterrein van 5 ha aan de Meerstraat 45 Heeswijk-Dinther met alle boerderijdieren en tuinen zoals insectentuin, moestuin, kruidentuin, diervoerveldje, hoogstamfruitbogaard etc.

Prinsenreceptie

200216 RvH Prinsenreceptie 19Traditiegetrouw vindt na het carnavalsconcert de prinsenreceptie plaats. Familie en vrienden maakten van de gelegenheid gebruik om de Prinses en haar adjudant te feliciteren.

Knot van jonge wilgen op de Griend

knot wilgen bij het kasteel 1Voor de tweede keer na elkaar gingen we naar de Griend bij het kasteel. Op deze zaterdag 15 februari was het opnieuw zacht weer met een temperatuur van rond 12° C, wel bewolkt, maar aan het eind van de morgen kwam de zon toch door.

Jonge wilgen geknot op de Griend

Kristie Spijker met busselLangs het fietspad naar het kasteel zijn op zaterdag 8 februari door het IVN jonge wilgen geknot. Het was weer een zachte winterdag (10/ 12 C°), waarbij op het eind van de morgen de zon voorzichtig door kwam.

Kasteel houdt wervingsmiddag

Kasteel barKasteel Heeswijk start het seizoen met nieuwe horecagelegenheid Bij de Barones en een  wervingsmiddag voor nieuwe vrijwilligers. Na enkele weken alleen in het weekend proefgedraaid te hebben, zal vanaf 1 februari Bij de Barones 6 dagen per week geopend zijn.

Info voortgang Traverse bij de KBO

200123 rva traverse15Donderdag 23 januari was er om 19.30 uur een bijeenkomst over de Traverse Heeswijk-Dinther bij de KBO in de Zijlstraat. De bewoners van de Brouwersstraat, Den Dolvert en Edmundus van Dintherstraat waren uitgenodigd om te komen kijken naar de toekomstplannen, waar ze hun laatste ideeën en aanpassingen toe mochten voegen aan het traject wat in totaal 4 jaar in beslag gaat nemen

Subcategorieën