Dorpsnieuws

Vitrine De Wojstap in Bibliotheek

vitrine de Wojstap in BibliotheekOp de hoek van de Heilarensestraat en de Hommelsedijk stonden vroeger enkele boerderijen uit het eind van de 13e, begin 14e eeuw. Op dit terrein werden in 1982 door leden van heemkundekring De Wojstap opgravingen verricht, voordat het terrein gereed werd gemaakt voor woningbouw.

Corona spreekuur voor ondernemers Online

Bernheze logoWethouder Economische zaken Rien Wijdeven en bedrijfcontactfunctionaris Willem van den Brand van gemeente Bernheze starten met een corona spreekuur voor ondernemers uit de gemeente Bernheze. Dit houden we op woensdagen van 16.00 tot 17.00 uur en wij zijn                                                      bereikbaar voor ondernemers uit alle sectoren.  

Protesteren tegen windmolenplannen

Dinsdagavond 11 januari allemaal naar Heesch om bij het gemeentehuis van Bernheze te protesteren tegen windmolenplannen. Dit kondigt actiegroep De Kracht van Stilte aan.

Preek op zondag 9 januari 2022

Frank van RoermundVandaag vieren we het Feest van de Doop van de Heer: het einde van de Kersttijd en begin van Jezus' openbare leven.De feesten van de afgelopen weken mogen we als één groot openbaringsfeest zien, ook het feest van vandaag. In de Kerstnacht openbaart God zich in de geboorte van een bijzonder kind: Jezus, de Messias.

Alzheimer Café gaat niet door

AlzhAlzheimer Café Uden-Meierijstad gaat niet door op dinsdag 18 januari aanstaande. Gelet op de huidige coronamaatregelen heeft de organisatie opnieuw moeten besluiten om deze avond niet door te laten gaan. Heel jammer voor mensen met dementie en mantelzorgers die behoefte hebben aan ontmoeting en lotgenotencontacten.

Kerststal in de Kameren

Kerststal Kameren 5aZelfs in het buitengebied staan mooie kerststallen.
Zo heeft de bewoner van Kameren 5a zijn kerststal aangekleed met spullen van de kringloop van een paar kennissen en hij deed er zelf nog een paar kerstdennen bij. ‘s Avonds is die ook nog mooi verlicht.

GGD Hart voor Brabant schaalt op voor de boosterprik

GGD logoDinsdagavond werd tijdens de persconferentie de versnelling van de boostercampagne aangekondigd vanwege zorgen over de opkomst van de omikronvariant. Door iedereen een booster te geven, brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus. De GGD’en zijn gevraagd hiervoor maximaal op te schalen.

Kerstboom op Plein 1969

Kerstboom op Plein 1969 1Op dinsdag 7 december heeft Langenhuizen hoveniers het Plein 1969 wat in de Kerstsfeer gebracht.
Er staan nu een grote spar midden op het plein en enkele plantenbakken met een kerstboom erin.

Massale steun via Rabo ClubSupport

docus de dasDe afgelopen weken hebben ruim 12.000 inwoners uit de regio Oss-Bernheze gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 658 doelen en projecten waaruit men kon kiezen. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning. Na het tellen van alle stemmen bleek Stichting Alzheimer Noordoost-Brabant als grote winnaar uit de bus te komen.

Verplaatsing ornament voltooid

Ornament AbdijOp 6 november was de verplaatsing van het ornament bij de Abdij van Berne vermeld. Maar het was nog niet helemaal klaar. Vandaar hier nog een foto van de definitieve versie. 

 

 

Subcategorieën