Dorpsnieuws

Meesters in de kunst

meesters1Zomerexpositie van 31 juli t/m 20 sept. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 13.00-17.00 uur. Omdat onze Galerie ruim en groot is kunnen we u veilig ontvangen, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM!   In deze zomerexpositie hebben we, naast prachtig nieuw werk van onze vaste kunstenaars, ook ruimte gemaakt voor diverse nieuwe kunstenaars.

Onderhoud gebouwen Abdij

onderhoud Abdij 1Onderhoud gebouwen Abdij van Berne. Het is is zeven jaar geleden dat deze voor het laatst geschilderd en gepleisterd zijn.
Vandaar dat nu Van Heertum uit Schijndel hier aan het werk is. Zij zijn al jaren de vaste aannemer voor het schilderwerk.

Regenboog op de Griend

regenboog bij de GriendGisterenavond hebben de vrijwilligers op de Griend tegenover het kasteel van een mooie regenboog kunnen genieten. Ondanks de regen konden ze het niet nalaten er even heen te gaan.

Preek op zondag 28 juni 2020

Frank van RoermundDeze zondag lezen we het slot van de zendingsrede. De leerlingen worden erop uit gestuurd en het is duidelijk, dat er keuzes moeten worden gemaakt. Leerling van Jezus zijn vraagt totale toewijding. Jezus, zijn zending en daarmee Gods plan worden boven de familiebanden geplaatst.

Kroonringen tegen zwerfafval

kroonringen plastic afvalHeeft u ze al zien hangen? 
Vanwege de vele aanvragen en het enthousiasme van de inwoners gaat de gemeente vanaf half juli in alle straten binnen de bebouwde kom kroonringen aanbrengen. Hiermee willen ze het aanbieden van PMD-afval (de zakken met plastic, blik en drankkartons) beter laten verlopen en zwerfafval tegengaan.

Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in Oost-Brabant

beregeningDoor de aanhoudende droogte, hoge temperaturen en daaraan gekoppelde effecten op de waterstanden stelt waterschap Aa en Maas per vandaag een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in. In het gebied ten zuiden van de lijn ’s-Hertogenbosch, Nuland en Herpen mag geen water meer uit sloten en beken worden gehaald om akkers te beregenen.

Streepzaad

Streepzaad 1Het valt op,  dat enkele plekken in onze dorpen worden opgevrolijkt door de gele bloemen van het streepzaad. Het lijkt een beetje op de bekende paardenbloem, maar dan wat kleiner.

Plantjesactie voor ALS ( tot 7 mei ! )

Foto van een eerdere plantjesdag Al jaren probeert het Team plantjesactie voor ALS geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland, die daarmee onderzoek mogelijk maakt naar oorzaak en genezing van deze progressieve spierziekte. Daarnaast worden patiënten ondersteund tijdens hun ziekteproces, waarin geleidelijk alle spieren uitvallen, totdat na gemiddeld drie tot vijf jaar het lichaam het begeeft.

Subcategorieën