Dorpsnieuws

Natuurontwikkeling in het Aa-dal gestart

20210113 PK Start Natuurontwikkeling in Aa dal 7Zoals al aangekondigd in de Hadeejer van 25 november 2020 is Langenhuizen Hoveniers uit Loosbroek deze maand begonnen met de natuurontwikkeling in het Aa-dal.
Op drie lokaties wordt landbouwgrond omgevormd tot natuur. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Bernheze en samen met de Parochie Heilige Augustinus, waarbij de provincie meebetaalt.

Beversporen bij voetveer over de Aa

beversporen langs de AaOp verschillende plekken langs de oevers van de Aa worden van tijd tot tijd sporen van de bever aangetroffen. Dat was onder andere in januari 2020.
Nu waren er weer verse vraatsporen ontdekt bij het voetveer over de Aa.

Aansluiting waterberging op riool

waterberging op riool 1Toevallig kwam ik op het goede moment langs om te zien dat de  regenwaterberging van de Pastoor Maasstraat op het riool werd aangesloten. Straks kan dus het overtollige regenwater - na infiltratie-  geloosd worden op de Aa.

Glas-in-loodramen Willibrorduskerk

glas in loodramen W.kerkEnkele jaren geleden is een boekje uitgegeven over de ramen van de Willibrorduskerk in Heeswijk.
Het omvat 84 bladzijden, waarvan de linker bladzijde met foto’s   ( ± 42) in kleur en de rechter bladzijde met uitlegover de glas-in-lood- ramen.

Download nu de HaDeejer APP

Hadee app

Met de mobiele app van d'n HaDeejer:

  • Heb je de digitale HaDeejer binnen handbereik
  • Heb je de HD POI's op de kaart staan
  • Heb je alle belangrijke telefoonnummers op een rij

Alzheimer Café Uden-Meierijstad dicht

Alzheimer NederlandHet Alzheimer Café Uden-Meierijstad is helaas genoodzaakt de deuren gesloten te houden op de geplande data van 17 november en 15 december 2020. 

Gezien de huidige maatregelen vanuit het RIVM is het onverantwoord en onmogelijk deze bijeenkomsten te laten doorgaan.

Zet je licht aan

zet je licht aanIeder jaar voert de ANWB actie om vooral de jeugd erop attent te maken om het licht op hun fiets te laten branden. In de Kampioen van oktober is hier ook aandacht aan besteed. Zo kun je een tagpakket bestellen, die Nederland helpt een stukje veiliger te maken en dus ook Heeswijk-Dinther.
Kijk maar eens of je zo’n Tag hier op een fietspad ziet staan.     https://www.anwb.nl/fiets/veiligheid/fietsverlichtingsactie 

Rabobank sluit definitief in H-D

rabobank logoIn navolging op de wijzigingen die in het voorjaar doorgevoerd zijn, past Rabobank Oss Bernheze haar dienstverlening verder aan op de behoefte van haar klanten. Behoeften die meer en meer verschuiven naar het gebruik van mobiel en internet voor het regelen van bankzaken.

Dag van de Minibieb

200914 em minibieb 1Op zaterdag 19 september is er bij veel Minibiebs in het land iets leuks te doen. De Minibieb bij r.t.-praktijk de Schatkist op Meerstraat 9 in ons dorp zorgt er b.v. voor dat de kinderzwerfboekenkast die dag weer volop gevuld is met boeken om te ruilen, te lenen of om te laten zwerven.

De Goede Doelenweek gaat door!

goede doelen weekDe jaarlijkse Goede Doelenweek stond gepland in het voorjaar.  Deze collecte voor 15 landelijke fondsen kon toen niet doorgaan. De opzet is aangepast.

Zo worden op zondag 13 en maandag  14 september de enveloppen bij u thuis in de bus gedaan. U kunt geen contant geld in de envelop stoppen.

Subcategorieën

HaDee agenda

Geen evenementen