Dorpsnieuws

Lezing over de canon van HDL

oude kerk met past MaasLezing over de canon van Heeswijk, Dinther en Loosbroek, door Bart van Schijndel op woensdag 21 februari 2024 voor Heemkundekring De Wojstap.
foto: oude kerk van Heeswijk

Voorleestijd

6328139780184

vrijdag 16 februari 2024
Tijd 10:30 - 11:00
Locatie Bibliotheek Heeswijk-Dintherrijdag 

Om de vrijdag lezen we voor aan peuters in Bibliotheek Heeswijk-Dinther. Iedere eerste woensdag van de maand doen we dat ook in de Bibliotheek Heesch.Samen met jonge kinderen bezig zijn met boeken, verhaaltjes, liedjes en versjes is niet alleen leuk, maar het stimuleert ook de taalontwikkeling.

Preek op zondag 11 februari 2024

Frank van Roermund"Barmhartigheid boven alles"

De eerste lezing van vandaag is genomen uit het boek Leviticus, het wetboek voor de zonen van Levi, ofwel de priesters van het Oude Israël. Het handelt over de heiligheid van allerlei zaken en instelingen zoals offers, het priesterschap enz. enz.

'Dat zullen we nog wel zien'

De Oudere Garde speelt op 19, 20 en 21 januari het (k)luchtige blijspel ‘Dat zullen we nog wel zien’ van schrijver Rien Bakker met regisseur Ger Sanders. We kondigden dit al aan in het maandblad van december.Voor de 2½ uur durende komedie in cc Servaes is aanmelden verplicht.De voorstelling op vrijdagmiddag 19 januari is speciaal voor KBO.

Herinneringen ut den orlog (2)

North State 1 “Witte nog Jan” zin Dina, :”dè ik unne keer de start van ‘t veule in ouw bed heb gedouwd”.                                “O ja….,” zinnie, “wat was ik toen verschrokken. Ik wist echt niet wat het voor ‘n ding was.”
Jan proatte ook vloeiend Engels, en dé waar in diejen tijd héél hendig, want d’r laage bons ruim honderd Engelse soldaten in en um het hous.

Subcategorieën