Sport

Jaarlijkse scholensportdag 19 april

images 20Op vrijdag 19 april wordt traditiegetrouw weer de jaarlijkse scholensportdag gehouden. Alle kinderen van groep 5 t/m groep 8 van de basisscholen uit Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch sporten die dag tegen en met elkaar.De scholensportdag vindt plaats van 9.00 tot 13.00 uur op de sportvelden van Avesteyn en de Mixed Hockey Club HDL aan de Steen- en Stokstraat in Dinther.

Iets voor U 55+damesgym?

Sine cura55+ damesgym (gym zonder toestellen) in sporthal Bernrode Heeswijk-Dinther.Meer bewegen voor ouderen: lichaam en brein blijven langer fit. Regelmatig bewegen is niet alleen winst voor een langere lichamelijke zelfstandigheid, maar houdt ook het brein langer fit!

Jeu de boules KBO-Dinther

221027 KK Jeu de Boules 6Zomertijd voorbij. Dat betekent dat de Jeu de boulers van KBO-Dinther de winterstop zijn ingegaan. Ze kunnen terug kijken op een mooi seizoen.

Na twee jaren corona was het weer een normaal jaar. Maar een paar donderdagen vielen uit door het te warme weer of regen. Er kon 26 keer gespeeld worden op de banen van gilde Sint Barbara. Daarin werden door 23 leden bijna 400 potjes gebould en circa 8000 punten gemaakt.

Open Dag bij Hedilo

HediloOp zondag 2 oktober is er een Open Dag bij Schietsportvereniging Hedilo in het Willibrordcentrum in Heeswijk. Belangstellenden kunnen dan kennis maken met de verschillende facetten van de (lucht)schietsport. Onder begeleiding van deskundige instructeurs kun je zelf ondervinden hoe het is om met de aller modernste luchtgeweren of een luchtpistool te schieten.

Bike My Day

images 10Voor de vierde keer in successie organiseert de LionsClub Bernheze het wielerevenement Bike My Day. Op 18 juni zal de start rond 7.30 uur zijn en de finish rond 18.30 uur, bij restaurant de Leijgraaf in Heeswijk Dinther. Zo’n 30 teams van 4 of 5 renners rijden in estafettevorm zoveel mogelijk rondes van 11 kilometer in 11 uur tijd.

35ste Dorpszeskamp HDL

ce79a1fa 52e9 4232 b6cb 1cb54e50bd36 thumb840Na een gedwongen pauze van twee jaar wordt het grootste eendaagse evenement van Heeswijk, Dinther en Loosbroek, de jaarlijkse dorpszeskamp, dit jaar weer op de vertrouwde Pinksterzondag gehouden. Op 5 juni binden achttien teams de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel en eeuwige roem, die je als zeskampwinnaar toekomt.

Jeugdige Hedilo schutters schieten Goud en Zilver

kampioenenRobbert Seegers (12) en Jesse Zomers (11), 2 schutters van Schietsportvereniging Hedilo uit Heeswijk-Dinther zijn op Zaterdag 25 september op het NK in Emmeloord in de klasse D opgelegd, Nationaal Kampioen geworden. Dit kampioenschap werd gestreden met schutters die uit het hele land kwamen.Na een spannende wedstrijd gingen beiden naar de finale.

Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

logo sjors sportief en creatiefAlle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Bernheze ontvangen deze week weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met een of meerdere activiteiten.

Sjors Sportief & Sjors Creatief gaan door

sjors sportiefOproep aan sportverenigingen en cultuuraanbieders om zich aan te melden.Sjors Sportief & Sjors Creatief lieten dit schooljaar maar liefst 1.122 basisschoolkinderen kennismaken met diverse sportieve en culturele activiteiten binnen onze gemeente.

Huldiging sportkampioenen 27 januari

gemeente bernheze tonZondag 27 januari huldigen we de Bernhezer sportkampioenen 2018 uit Bernheze. Deze middag maken we ook de sportman, sportvrouw, sportploeg en sportvrijwilliger 2018 bekend. Uitgaanscentrum Lunenburg in Loosbroek vanaf 14.30 uur.

De Unieke Sportdag 2019

de unieke sportdag 2019 732e38c9b18b0600053162599e7d6482Op vrijdag 1 februari wordt de Unieke sportdag 2019 georganiseerd. Het evenement vindt plaats in de Talentencampus in Oss. De sportdag staat in het teken van ‘ontdek je beweegmogelijkheden’.
De Unieke sportdag 2019 wordt georganiseerd door regioloket Uniek Sporten Noordoost-Brabant.

Kenny van Weeghel naar Europese kampioenschappen

KennyVan 20 t/m 26 augustus worden in Berlijn de Para-atletische Europese Kampioenschappen gehouden. Kenny is een van de 19 Nederlandse deelnemers. Hij komt uit op 5 afstanden. 100, 200, 400, 800 en 1500 meter wheeler. Twee jaar geleden in Rio tijdens de Olympische Spelen behaalde onze dorpsgenoot een gouden medaille op de 400 meter en brons op de100 meter.

Subcategorieën

Volleybal

Afbeelding van het logo van Smash'70Heeswijk-Dinther heeft in Smash'70 een volleybalvereniging met een rijke historie. Anno 2015 speelt de vereniging enkel nog recreatief. Op www.smash70.nl vind u meer informatie over de vereniging en de resultaten in de huidige competitie.

 


Berichten

app