Aankondigingen

Workshop thee maken


IMG 20230318 WA0005Door de werkgroep Kruiden Berne is bij de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther een kruidencirkel aangelegd met als doel de kennis, werking en toepassing van medicinale kruiden over te dragen aan belangstellenden. Door José van der Heijden van de werkgroep Kruidenhof Berne wordt op 15 april 2023 een workshop Thee maken georganiseerd.

76ste Kersouwe muziektheaterproductie Tristan en Isolde

Tristan en IUsoldeTheatergroep De Kersouwe geeft middeleeuwse legende Tristan en Isolde een nieuw en spannend westernjasje. Zij opent zondag 28 augustus haar saloondeuren voor een spectaculair en romantisch wild-west avontuur. De eigen theatergroep brengt vanaf dan namelijk zeven keer de voorstelling Tristan en Isolde in een heuse Western-versie op de (buiten)planken.

Lente op de boerderij

Lentedag 4 5 22Kom je ook knuffelen met jonge dieren, spelen in het zand en die leuke Alpaca's ontdekken? Dit kan in de meivakantie op 4 mei tussen 13:00-16:00 uur bij de Alpacafarm aan de Leeghandseweg 10A in Vorstenbosch. Bij slecht weer is alles overdekt.

Snevelbokkenjacht

snevlbokkenjachtVanwege de Corona pandemie weer geen jeugdoptocht dit jaar. Maar wel weer een alternatief!

Langs de route van de grote optocht in Heeswijk-Dinther en langs de route van de verlichte optocht in Loosbroek:

Alzheimer Café gaat niet door

Alzheimer 1Het Alzheimer Café Uden-Meierijstad gaat niet door op dinsdag 21 december 2021. Gelet op de huidige coronamaatregelen hebben wij helaas moeten besluiten om deze avond NIET door te laten gaan. Hierdoor kan er geen ontmoeting plaatsvinden met mensen met dementie en hun mantelzorgers Mocht er behoefte zijn aan persoonlijk contact kan er contact worden opgenomen

Sint drive thru. Zondag 21 november

Sint 21 novHelaas kon de intocht afgelopen zondag niet doorgaan; dat vonden de Sint en alle pieten heel erg jammer. Maar goed nieuws!! De Sint en alle pieten willen de kindjes van HaDee toch graag live ontmoeten en daarom nodigt Sint iedereen uit voor een ware Sint drive thru. Zondag 21 november van 10.30 -12.00 uur is iedereen van harte welkom om met de auto de Sint en zijn pieten even te zien bij

Hoor de wind waait

slaapkamer sintHeb jij Sinterklaas ooit piano horen spelen? Weet je hoeveel mijters de Sint heeft en welke mopjes de Pieten elkaar graag vertellen? Sinterklaas logeert weer op Kasteel Heeswijk en Piet Ozoslim gaat op zoek naar de geluiden en verhalen uit het kasteel. Sint op het Kasteel is ook dit jaar een magisch museumbezoek, kom je ook kijken en luisteren

Muziek ontspant en prikkelt de hersenen  

cafe BreinOf u nu muziek maakt, of er alleen naar luistert: het heeft een aantoonbaar positief effect op de hersenen. Muziek kan stress verminderen, de stemming verbeteren en zet aan tot bewegen.             Dit thema staat centraal tijdens de bijeenkomsten Café Brein op maandag 15 november in Uden en op dinsdag 16 november in Oss.

Gloednieuwe jeugdtheaterproductie De Fantastelingen

De FantasttellingenGloednieuwe jeugdtheaterproductie De Fantastelingen deze zomer in Natuurtheater de Kersouwe
Vanaf woensdag 14 juli brengt jeugdtheatergroep van De Kersouwe acht keer de gloednieuwe voorstelling De Fantastelingen in de bossen van het Heeswijkse natuurtheater. Een lieve, spannende en vrolijke voorstelling voor de hele familie.

Koninklijk D-examen concert

D examenOp zondag 11 juli hoopt de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord maar liefst drie leden met een D-diploma rijker te zijn. Tjeu Dortmans, Diego van Driel en Hein Verhallen, allen slagwerkers van de Koninklijke, geven een slagwerk concert als laatste onderdeel van hun D-examen.