Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
“Wat is dementie” in het Alzheimer Café in Uden
Dinsdag, 18 Februari 2020, 19:00
Hits : 81

AlzheimercafeIn het Alzheimer Café Uden-Meierijstad is op dinsdag 18 februari klinisch geriater Josje Snoek te gast, werkzaam in Ziekenhuis Bernhoven. Met haar wordt gesproken over het thema “dementie”. Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is  van harte welkom .

Er zijn verschillende ziektebeelden die onder het begrip “dementie” vallen, de ziekte van Alzheimer is daarvan de bekendste. Een geriater geeft informatie over de verschillende vormen en legt uit hoe we symptomen kunnen herkennen. Zij vertelt ook hoe men vaststelt of er sprake is van dementie en wat het verschil is met normale vergeetachtigheid. Na de inleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Tevens zijn hulpverleners aanwezig die kunnen ingaan op alle vragen en opmerkingen die rondom dementie aan de orde komen. Voor het Alzheimer Café hoeft men zich niet van tevoren aan te melden en de toegang is gratis.

In Alzheimercafé Uden-Meierijstad komen iedere maand enkele tientallen bezoekers. Daarnaast zijn er steeds vrijwilligers en enkele beroepskrachten aanwezig. Het Alzheimercafé wordt in de oneven maanden gehouden in het ‘Klooster’ in Veghel en in de even maanden in ‘Eigen Herd’ in Uden. De bijeenkomsten verlopen in een ontspannen en warme sfeer. Dit initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant, Indigo Brabant, Brabantzorg en ONS Welzijn is bedoeld voor alle geïnteresseerden uit de gemeenten Uden, Meierijstad, Boekel, Landerd en de verre omtrek.

Locatie Wijkcentrum ’Eigen Herd’, Rooijsestraat 32 in Uden