Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Boekpresentatie: Vragen staat vrij
Woensdag, 28 Oktober 2020, 17:00 - 19:00
Hits : 215

Archibald van WieringenEen vergeten methode wordt in deze bundel opnieuw belicht. Vragen staat vrij heeft een brede benadering vanuit verschillende leef- en denkscholen over vragen stellen als methode in oude en nieuwe wijsheidstradities. De meewerkende auteurs zijn allen specialisten op hun vakgebied en de meesten zijn verbonden aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Het stellen van vragen is een van de belangrijkste vormen in de menselijke communicatie. Het gemeenschappelijke aan alle vragen is dat zij bedoeld zijn om iets in beweging te brengen. In situaties van onderwijs en onderricht zetten vragen van oudsher zowel leerlingen als docenten aan tot denken. Vragen staat vrij is dan ook zeer geschikt als inspiratieboek voor vraaggestuurd onderwijs.

In deze bundel zijn artikelen samengebracht die het thema benaderen vanuit een veelheid aan religieuze en filosofische tradities. Zo wordt stilgestaan bij leraren als Socrates, Jezus van Nazaret, Thomas van Aquino, Martin Heidegger en Charles Taylor en hun gebruik van vragen stellen. Naast het christendom krijgen ook jodendom en islam aandacht, naast de klassieke Griekse filosofie ook de moderne filosofische stromingen.

Na afloop van de presentatie is het mogelijk om het boek aan te schaffen en te laten signeren door de auteur.

Toegang gratis

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden is verplicht. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.
Wegens richtlijnen van het RIVM is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Abdij van Berne maakt plaats voor 1,5 meter per persoon en stelt desinfectiemiddelen beschikbaar. 

Locatie Berne boek- en abdijwinkel