Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
“Ho, ho riep de muis, nu maak je een fout, ik ben het gevaarlijkste dier van het woud”
Woensdag, 04 November 2020, 14:00
Hits : 475
Contact 0413293480

de gruffaloVandaag leest Jan Joosten voor uit het prachtige prentenboek: De Gruffalo. De voorleesmiddag wordt bij Berne boek- en abdijwinkel georganiseerd  voor kinderen van 3+ met (groot)ouders.

Voorlezen is een gezellige en leuke bezigheid. Bovendien kan voorlezen ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. In de eerste plaats is het goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en leren hoe een zin opgebouwd is. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich concentreren. Bovendien stimuleert het de fantasie. Maar voorlezen is vooral plezierig en iets waar zowel het kind als de (groot)ouders van kunnen genieten!

Voor deze voorleesmiddag wordt geen entree gerekend, wel is aanmelden verplicht i.v.m. de richtlijnen van het RIVM en is het dragen van een mondkapje gewenst.

U kunt zich aanmelden per e-mail op:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het verhaal gaat over een muisje dat achtereenvolgens een vos, een uil en een slang ontmoet. Alledrie proberen ze het muisje te lokken om hem uiteindelijk op te eten. Echter, het pientere muisje verzint een imaginair angstaanjagend beest: de Gruffalo, waar hij al bij gaat eten. Hier schrikt hij zijn vijanden mee af. Maar dan ontmoet hij de Gruffalo echt! Ook hij wil het muisje opeten. "Ho, ho riep de muis, nu maak je een fout, ik ben het gevaarlijkste dier van het woud". En om zijn woorden kracht bij te zetten neemt hij de Gruffalo mee naar de slang, de uil en de vos. Die schrikken zich natuurlijk een hoedje van de echte Gruffalo. Echter, de Gruffalo denkt dat ze van de muis schrikken en als muis zegt dat hij wel zin heeft in Gruffalo-tartaar druipt hij maar af. Wie niet sterk is, moet slim zijn!  

Locatie  Berne boek- en abdijwinkel

app