Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
De spirit van zanger Van Morrison 
Maandag, 20 Juni 2022, 20:00
Hits : 286

 Van MorrisonDe Noord-Ierse zanger Van Morrison staat op maandag 20 juni a.s. centraal bij een lezing over zijn werk. Van Morrison maakt al muziek sinds de zestiger jaren, maar nog steeds wordt deze beluisterd, uitgevoerd en toegepast als filmmuziek. Zelfs op zijn 76e maakt hij nog nieuw werk en treedt hij op.   

Bekende hits zijn ondermeer : Brown Eyed Girl,  Gloria, Moondance, Have I told you lately that I love you, Jacky Wilson said en Bright side of the road. Het zijn de melodieën die herkend worden zodra je ze hoort. De teksten van hem zijn poëtisch en bovenal inspirerend. Ze beschrijven het zoeken naar en het gaan van een eigen, innerlijke weg. Van Morrison lijkt daardoor een geestverwant van Bob Dylan te zijn.     

De werkgroep Berne Anders organiseert deze lezing met als titel "Lit up Inside"  op MAANDAG 20 juni, in de Abdij in Heeswijk. De avond wordt verzorgd door Eric-Jan Rijnierse. Hij maakt daar dan een avondreis door het werk van Van Morisson. Die reis wordt met muziek, tekst, beeld, achtergrondinformatie, stilte en reflectie gevuld. Motto in die reis is de uitspraak van Morisson: " Listen to the music inside. That is all that you have to do" (Luister van binnen naar de muziek. Dàt is alles wat je hoeft te doen...)

De avond begint om 20.00 uur in de Abdij in Heeswijk-Dinther. De entree bedraagt € 10,- inclusief koffie/thee in de pauze. Aanmelden voor het bijwonen van deze avond kan eenvoudig door een mail te sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Teksten en muziek van Van Morrison

De muziek en teksten van Van Morrison zijn tijdloos en vol van expressie. Het zijn zoektochten naar de innerlijke beleving van de muziek. Zo wordt het bijna een spirituele ontdekkingsreis naar de eigen ervaring van de luisteraar. Morrison durft het woord mystiek te gebruiken en stukjes van zijn eigen innerlijke pad te wijzen.

Zelf haalde Van Morrison zijn inspiratie uit de natuur, het Ierse landschap en plekken van zijn jeugd. Die zijn als een diepe onderlaag herkenbaar en hoorbaar in de teksten en muziek.

De muziek van Van Morrison ligt soms dicht bij jazz, waarbij de muzikant in verbinding staat met de mensen om hem heen door pure muzikale energie. Ook vormen van country, rock, oosterse muziek, traditionele Ierse muziek en ballades zitten in het palet van Van Morisson.

Daarmee is Van Morrison een veelzijdige bron om te horen, te lezen en vooral te ervaren.

Locatie Abdij Heeswijk

app