Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
“Out of this Love” , een Allerzielen-concert door het Projectkoor Heilig Land stichting.
Zondag, 30 Oktober 2022, 15:00
Hits : 236

heilige land koor Zondagmiddag 30 oktober is er een Allerzielen-concert door het Projectkoor Heilig Land-stichting voor ieder­een die een dierbare moet missen of die een ander hierin nabij wil zijn.

Het concert met de titel “Out of this Love” in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther begint om 15.00 uur.

Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de bijzondere con­certen die het Projectkoor Heilig Landstichting in deze dagen geeft. Het projectkoor van zo’n 80 amateurzangers laat een verhaal horen dat persoonlijk is maar tegelijk het verhaal voor velen is.

Het koor onder de bezielende en professionele leiding van Sophia Brink laat het publiek volop genieten van een aangrijpend, altijd verhalend programma. Met een doorleefde uit­voerings­wijze weet dit concert steeds weer velen te raken.

Het Projectkoor wordt dit jaar op orgel begeleid door Tommy van Doorn en Janouk Heidema op cello.      

 Dit jaar wordt weer een indrukwekkend concert uitgevoerd met muziek die bij het Allerzielen-thema is gekozen. Onder de titel “Out of this Love”, zingt het koor teksten en muziek uit religieuze en wereldlijke tradities.

Het programma gaat over het herdenken van geliefden die zijn overleden. Ze zijn weg, we zien hen niet meer, hun stem is verstomd. Hoe onvoorstelbaar moeilijk ook, we proberen die pijn en leegte te aan­vaar­den en ons daarmee te verzoenen. Al kan niemand zeggen wat ons ooit wacht, noch waar onze geliefden nu zijn, diep in de bron, in het midden van alle weten, van vallen en weer opstaan, daar vinden we Hoop. Dan zien we dat het Licht schijnt overal waar Lief­de heerst. Om ons heen, in ons zingen en bidden, in ons hart.

 “Out of this Love”.

Over verdriet en eenzaamheid, kracht en nieuwe moed.

Over vasthouden en loslaten, dood en leven.

Een concert waarin Liefde zich uit aan beide zijden van de Eeuwigheid…..

 U bent van harte welkom op zondag 30 oktober om 15.00 uur in de kerk van de Abdij van Berne (Abdijstraat 49) in Heeswijk-Dinther. De deuren van de kerk gaan open om 14.30 uur.    

De toegang is gratis, evenals het programmaboekje met daarin alle teksten met speciaal voor de­ze concerten geschreven vertalingen. Omdat er vanzelfsprekend kosten worden gemaakt bij het or­ga­niseren van deze projecten en men graag ook in de toekomst deze concerten vrij toegankelijk wil­len houden, wordt na afloop van het concert uw bijdrage bijzonder op prijs gesteld.

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten, waarbij de werkgroep Berne Anders tegen een kleine vergoeding ook voor de koffie/thee zorg draagt.

 “Out of this Love...”, van harte aanbevolen!

Locatie Abdij

app