Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Midzomeravond Wandeling Kilsdonkse molen
Vrijdag, 21 Juni 2024, 19:30
Hits : 110

IVN Bernheze logo 01 1Op vrijdagavond 21 juni, de langste avond van het jaar, kun je meewandelen in de omgeving van de Kilsdonkse molen. Ga op ontdekkingstocht langs waterloop de Aa, de molenbeek richting Landgoed Zwanenburg en met het voetveer.  De tocht duurt 1,5 uur en staat onder leiding van ervaren natuurgidsen van IVN Bernheze. We vertrekken om 19.30 uur vanaf de Kilsdonkse molen.

 Historie en natuurontwikkeling

Op de plaats waar de Kilsdonkse molen werd gebouwd vertakte de Aa zich in een Noordelijke en zuidelijke arm waardoor de molen als het ware op een eilandje stond. In die tijd ook wel bekend als; op het Beugt, genoemd naar de bocht in de Aa.

Het zeventiende-eeuwse huis Zwanenburg staat in de directe omgeving van de molen en kent ook een rijke historie. Door de eeuwen heeft de Kilsdonkse molen diverse perioden gekend van glorie naar vergankelijkheid en wederopbouw.

Maar ook de natuur, de waterloop en het landschap kent vele ontwikkelingen. Het is een prachtig stukje natuur en historie op een bijzonder plek.

 De gidsen nemen je graag mee in het historische verhaal maar staan ook stil bij de natuur die zeker op deze midzomeravond zal verwonderen.

Midzomernacht

De IVN gidsen nemen je graag mee in het historische verhaal maar staan ook stil bij de natuur die zeker op deze midzomeravond zal verwonderen op dit mooie pareltje.

Doordat je wandelt in de avond met de ondergaande zon zul je de natuur anders beleven. Hopelijk zien we de bever die hier ook woont en andere avond- en nachtdieren.

 De wandeling is toegankelijk voor validen, niet geschikt voor rolstoelen/buggy’s en honden. Aanmelden niet nodig. De wandeling is gratis en een vrijwillige bijdrage, voor IVN Bernheze, wordt op prijs gesteld. P= op parkeerplaats van de Kilsdonkse Molen.

 

app