Jan van der HeijdenOp 11 augustus overleed onze broer Jan in Tyabb, Victoria. Hij is 82 jaar  geworden en werd tot het einde liefdevol verzorgd door zijn vrouw Peet en zijn dochters, Leonie, Angelique en Maaike.                                                   Onze Jan begon, toen hij zo ongeveer 20 jaar oud was, een  tuinbouwberdrijf op Laag Beugt 4. Later trouwde hij met Peet en bouwden zij samen een huis aan de Boterweg.

In dit huis werden de kinderen geboren en zetten Jan en Peet het tuinbouwbedrijf door. Met regelmaat sprak onze Jan, in die tijd al over zijn gedachten om naar Australië te emigreren. Maar intussen was hij ook betrokken bij het maatschappelijke leven in ons dorp en was actief bij de RKJB, zat in het bestuur van de Zuid- Nederlandse Tuinbouwveiling en was lid van de vrijwillige brandweer. Maar ook de politiek had zijn interesse, hij richtte met enkele dorpsgenoten een nieuwe partij op en vertegenwoordigde als raadslid deze partij. Hun kinderen groeiden intussen in Heeswijk-Dinther op en gingen daar naar de lagere school. Toch bleef Australië trekken en in 1981 namen Jan en Peet  het besluit om met hun drie jonge kinderen de sprong naar Australië te wagen. Het drukke leven, in combinatie met het groeiende tuinbouwbedrijf en  de toenemende overheidsregels bij de bedrijfsvoering waren mede de oorzaak van deze stap.

In Australië werkte hij eerst even op een champignonbedrijf maar daarna bouwden ze door de jaren heen een mooi aardbeienbedrijf op in Sommerville. Later toen de kinderen wat ouder werden kwam er een lunchroom bij. In de weekenden kwamen veel mensen uit Melbourne van de Hollandse aardbeien en aanverwante producten genieten. Het hele gezin werkte er met veel plezier in mee. Toen Jan en Peet ouder werden, verkochten zij het bedrijf en kochten daarna  een huis in Tyabb. Zij hebben samen nog een jaar van hun nieuwe plek mogen genieten. Maar jammer genoeg werd Jan toen ernstig ziek en moesten zij afscheid van hem nemen.

Gelukkig  wonen Leonie, Angelique en Maaike dicht bij Peet en zullen ze elkaar zeker tot steun zijn de komende jaren. We wensen hen veel sterkte toe met dit verlies. En wij, als zijn broer en zussen en schoonfamilie zullen de mooie herinneringen aan hem koesteren.

Het afscheid vindt op 20 augustus , in verband met Covid -19, in besloten kring plaats.

Familie van der Heijden, Heeswijk-Dinther

app

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30