Redactioneel


Harrie Riek 60jaargetrouwd10 mei was het alweer 60 jaar geleden dat Harrie (89) en Riek (87) van Cleef elkaar het ja-woord gaven. Ze leerden elkaar kennen in 1958 op de kermis in Vorstenbosch en na 2 jaar verkering zijn ze in 1960 getrouwd, waarna ze samen begonnen op de boerderij van Harrie zijn ouders in de Zandstraat in Dinther.

Het trouwen gebeurde toen, zoals gebruikelijk, op de stal die toen leeg was, omdat de koeien in de wei liepen, zo vertelde Harrie, terwijl het huwelijk van tevoren in de kerk van Loosbroek werd ingezegend. 

In de Zandstraat werden hun 2 zoons en dochter geboren. In 1970 hebben zij via de ruilverkaveling een nieuw agrarisch bedrijf gebouwd op de Berkenvenseweg, waar ze beiden actief waren op de boerderij. Tussendoor gingen ze wel eens op  studiereis, waar de nodige agrarische kennis opgestoken werd. In 1985 heeft zoon Jan de boerderij overgenomen en zijn ze in hun nieuwe woning tegenover de boerderij gaan wonen.

Vanaf toen hebben ze regelmatig verre reizen gemaakt, met familie of vrienden. Ook trokken ze er regelmatig met de fiets op uit. In 1989 zijn ze verhuisd naar de Donkeren Dijk, waar ze tot september 2018 met veel plezier hebben gewoond. Ze hadden er een mooi verzorgde tuin, waar ze beiden dan ook veel tijd in door hebben gebracht.

Helaas hebben ze in 2016 plotseling afscheid moeten nemen van hun zoon Rudi, wat een enorme impact op hun leven heeft gehad en nog heeft, en op de hele familie.

In september 2018 kregen ze de mogelijkheid om samen een appartement te betrekken in Laverhof, en omdat Riek al een paar keer vanwege haar gezondheid tijdelijk op Laverhof had gewoond, en ze dus goed wisten wat het was om gescheiden te moeten leven, hebben ze besloten om sámen naar Laverhof te gaan. Ondanks dat dit een hele grote overgang was, zijn ze blij dat ze ervoor hebben gekozen en hebben het dan ook goed naar hun zin, met heel veel bekende mensen om hen heen. Tot de dag van vandaag fietst Harrie nog vaak een rondje, waarbij er altijd wel even aangelegd wordt bij de boerderij op Berkenven of er wordt een route gefietst langs de maisvelden. Ook jeu de boules en zingen behoort tot zijn hobby’s. Riek houdt zich vooral bezig met lezen en handwerken, maar een potje kaarten is toch wel haar favoriet, wat ze dan ook het liefst dagelijks doet. Ze heeft verschillende kaartclubjes.

Helaas kon het feest vanwege de corona niet doorgaan, maar de kinderen hebben er op aangepaste wijze toch een gezellige dag van gemaakt. Harrie en Riek hopen nog lang van elkaar, hun kinderen, twaalf kleinkinderen en (bijna) 2 achterkleinkinderen te kunnen genieten.

Burgemeester Marieke Moorman kon vanwege de Corona-crisis niet op bezoek komen, maar ze stuurde deze dag een video-boodschap. Ook de kinderen hebben voor hun ouders en grootouders - in deze bijzondere tijd - een video gemaakt.

 

Harrie vertelde nog, dat hij indertijd bevriend was, en nu nog, met Frans Dortmans, die op dezelfde dag maar dan in Uden is getrouwd. Hij heeft zelfs nog een keer achter op zijn motor mogen meerijden, want Frans was toen landbouwvoorlichter en had zo’n voertuig toen dringend nodig.

Tekst: Familie van Cleef en Peter Kriele

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen