Redactioneel

200927 rva KEK14Jong Nederland HDL staat garant voor buitenspelen, verrassende activiteiten, kamperen, knutselen, ravotten in de bossen en nog veel meer.
In de week van 21 tot en met 27 september was er de KEK-week bij Jong Nederland HDL (Kom Eens Kijken).

Tijdens deze week werden alle kinderen uit het dorp uitgenodigd om bij de clubmiddagen en -avonden te komen kijken. Verdeeld over zeven groepen was het voor iedere leeftijd mogelijk om aan te sluiten en de sfeer te proeven.
Al ruim 50 jaar schuiven kinderen aan bij Jong Nederland HDL en gaan ze bij het ouder worden door naar de volgende groep. Een aantal blijven zelfs nog langer en worden onderdeel van de leiding.

Vol trots hangen in het pand foto’s van het zomerkamp van verschillende jaren.
De ‘Minioren’ (kinderen van groep 1, 2 en 3) hadden bijvoorbeeld op zondagmorgen een variant op het levend ganzenbord. Spelenderwijs werd er met de dobbelsteen behoorlijk geoefend met cijfers.
Tijdens het spel keken de kinderen rond en herkenden ze mensen op de foto: ’Kijk dat is mijn oom.’

Meer foto's.

Op maandag hadden de Junioren Meiden de ‘KEK-week super uitdagingen groep’, waarbij ze binnen 1,5 uur zoveel mogelijk van de 14 uitdagingen moesten voltooien. Denk dan aan een ‘pingpongbal waterpistool parcours’, een onmogelijke knoop ontwarren en een kaartspel sorteren met de tenen. Uiteindelijk hadden ze het net binnen de tijd allemaal gehaald.

De 16+ groep had veel plezier met de klassieke spellen als ‘beunbal’ en ‘steen, papier, schaar’ met teams.
Een speciale werkgroep, vanuit de leiding, heeft hard gewerkt om de website van Jong Nederland HDL te vernieuwen, welke nu weer een frisse en moderne uitstraling heeft.
Kijk daarom op: https://www.jongnederlandhdl.nl/
Aanmelden voor lidmaatschap kan ook gewoon via deze link.

Tekst: Anja van aarle

Foto's: Rien van Aarle

Plaats reactie