Redactioneel

201020 EM boekpresentatie omdat ik van je rouw 04In de corona-proof ingerichte Boekhandel Berne  vond op dinsdagavond 20 oktober de boekpresentatie plaats van het boek “Omdat ik van je rouw” van Nadja van Driel. De titel van haar boekje ontstond zo’n anderhalf jaar geleden op de fiets. Het hele proces van uitgeven van het boek werd tijdens het inleidend woordje van Joost Jansen vergeleken met een baring.

Een hele klus van schrijven, lezen, weggooien, schrijven maar vooral plezier blijven houden in het schrijven aldus Nadja. Het resultaat mag er zijn.
 
Nadja:
“Ieder mens maakt van alles mee in dit kostbare leven. Je mag leren, je ontwikkelen, liefhebben. Maar ook loslaten. En dat loslaten is vaak het moeilijkste stuk. Er is geen eensluidende manier voor rouw. Eenieder verwerkt op een eigen manier, in een eigen tempo. In het boekje staan teksten, verhaaltjes en rijmelarijen die over allerlei vormen van rouw gaan. Met de teksten hoop ik eenieder te ondersteunen die, in welke vorm dan ook, rouw kent. Het leven, maar ook de dood, is soms best pittig. Af en toe is het fijn gestimuleerd te worden om te kunnen janken, of om herkenning te vinden in verdriet of de zwarte humor die daar ook bij hoort. Er is geen specifieke volgorde. Sla het open, lees en schrijf.”
 
 
Het bijzondere aan dit boekje is, dat er tussen de verhaaltjes lege bladzijdes zijn, om zelf te vullen. Nadja nodigt de lezer uit om de lege bladzijdes te vullen met zijn/haar eigen gedachten, mijmeringen en kronkels die ontstaan tijdens het lezen van haar teksten. Zo wordt ieder een boekje een uniek exemplaar.
 
Na de presentatie was er uiteraard de gelegenheid om het boekje te kopen en te laten signeren door Nadja. Zo gingen de bezoekers met een persoonlijke noot naar huis.
 
Het boekje is te koop in de Boekhandel  Berne.
 

Tekst en foto's: Esther Mollema

 
Plaats reactie