Redactioneel

210501 em Zuivere koek 12Wat maakt mensen blij? Lekker eten. Ja, zo simpel is het. In de webshop zuiver&koek van Ruth Mollema en medekoekenbakker Tim Verhoeven uit Zaltbommel vind je de lekkerste koeken. Helemaal vegan, zonder plastic verpakkingen en geproduceerd met oog op duurzaamheid. Daarnaast leveren ze niks in op smaak en beleving. Nee, dit zijn plantaardige koeken waar je u tegen zegt!

”Lekker eten hoeft niet van dierlijke producten gemaakt te zijn, hoeft niet samen te gaan met een hoop plastic en daardoor ook niet met een hoge CO2-uitstoot gemaakt te worden. Genieten kan ook verantwoord!” is hun visie die helemaal past in het huidige tijdsbeeld.

Klik hier voor foto's.

Ruth en Tim hebben elkaar in 2014 tijdens hun werk leren kennen. Ze hadden al snel door dat ze een aantal dingen gemeen hadden: chaotische breinen, een aantal vrij willekeurige gedachtegangen, maar vooral hun liefde voor koken en bakken. Jaren hebben ze gedroomd over hun eigen food-concept, en nu was het dan eindelijk zo ver!

Op zaterdag 1 mei ging de webshop online en dat wilden ze, ondanks Corona, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Degenen die zich in hadden geschreven voor de introductiebox met daarin de zes smaken koeken, konden hun box in een tijdslot op Meerstraat 9 op komen halen. Bij ontvangst werd er een limited edition confettikoek aangeboden en was er een polaroidfotomomentje waarna de box in ontvangst genomen kon worden.

Toen alle introductieboxen waren opgehaald ging met een druk op de knop door Robbert, de vriend van Ruth, de webshop online! Iedereen kan nu dus “Zuivere Koeken” bestellen op https://zuiverekoek-shop.nl/shop en dat werd in kleine kring gevierd met champagne!

Tekst en foto's: Esther Mollema

 

Plaats reactie