Redactioneel

20210925 PK sleuteldag Kever Volkswagen 4VIERKANT 4Op zaterdag 28 augustus heeft de eerste Kever Club Nederland Sleuteldag plaatsgevonden bij Autobedrijf Minnaar. Iedere laatste zaterdag van de maand kunnen leden van de club (kortweg: KCN) onder begeleiding sleutelen aan hun eigen VW Kever, behalve in de maand december. KCN is blij dat men hier een nieuwe locatie gevonden heeft gezien de dorpse sfeer die hier heerst.

Voorheen vonden de Brabantse Sleuteldagen 30 jaar lang plaats op andere locaties in Brabant.

De begeleiders Gerrit Govers en Joost Groen die respectievelijk 20 jaar en 10 jaar bij de voorheen Brabantse Sleuteldagen betrokken zijn, staan samen met Han Minnaar en Kees Meijs de sleutelaars met hun technische kennis bij. Op de tweede sleuteldag van 25 september jl. hadden zich drie sleutelaars aangemeld, bij de lichtblauwe Kever van Patrick Burgers werd deze dag onderhoud aan het remsysteem gepleegd. Tijdens de sleuteldagen zijn bij autobedrijf Minnaar de meest gangbare onderdelen voor regulier onderhoud verkrijgbaar. Er kunnen allerlei soorten reparatie uitgevoerd worden behalve las- en spuitwerk.

Klik hier voor foto's.

Alle soorten Volkswagens met een luchtgekoelde boxermotor zijn welkom o.a. Kever, Kever Cabriolet, Karmann Ghia, Kübel, Buggy, trike, 411, 412 en de Transporter T1 en T2 bus. De eerst volgende sleuteldag is op 30 oktober. 

De kever van Volkswagen was na de oorlog erg populair. Het was een wagen voor de mensen met een kleine beurs. Hij is vanaf 1938 door Duitsland ontwikkeld. De productie stopte daar in 1978 en werd later in Mexico voortgezet. Daar kwam in 2004 de laatste kever van de lopende band. Het is de bekendste Volkswagen en er zijn er ruim 20 miljoen van geproduceerd.

De kever heeft een luchtgekoelde viercilinder boxermotor, welke achterin de wagen zit.

Uit :Wikipedia

Foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie