Redactioneel

20211009 PK TWC de Kachelders 40 jaar VIERKANT 4Op 11 september vierde TWC de Kachelders haar 40-jarig bestaan. Met de oprichting op 1 september 1981 stelde de vereniging zich ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van de toerfietssport.
De club bestaat uit 78 leden, waaronder 13 dames. De leden komen hoofdzakelijk uit Heeswijk-Dinther maar ook uit Vinkel, Uden en Rosmalen. De club bestaat uit 4 groepen, ingedeeld naar prestaties, namelijk in een A, B, C en dames groep. De C groep bestaat uit voornamelijk senioren.

Vanwege de veiligheid voor eigen leden maar ook voor de overige weggebruikers wordt steeds in groepjes van maximaal 15 leden met vastgestelde richtlijnen gereden.
Op woensdagavond wordt er getraind (65 km) en op zondagmorgen is er meestal een grote toertocht (80 tot 100 km).
In de winter wordt er niet in clubverband gereden. Wel zijn er een aantal leden die dan de mountainbike gebruiken, zodat ze in conditie blijven.
Vroeger werden de tochten uitgepijld, maar tegenwoordig worden deze m.b.v. fietsnavigatie gereden. Een aantal leden plannen deze tochten digitaal en maken deze beschikbaar voor de leden. Bij de samenstelling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de overige weggebruikers. Hierbij worden drukke fietspaden en bebouwde kommen zoveel mogelijk vermeden. Tijdens een tocht is er natuurlijk ook altijd een pauze om de inwendige mens te versterken. De tochten worden in het zelf ontworpen, opvallend clubtenue gefietst. Natuurlijk mag een helm voor de veiligheid niet ontbreken.

In de loop der jaren is er regelmatig van clubtenue gewisseld. Dit was en is nog steeds mogelijk door sponsoring van plaatselijk middenstanders, te beginnen met de AaDee, Gebr. Dijkhoff & Zn, Orthopedisch Advies Buro Broeren, Bert van Vlijmen Interieur- en keukenarchitectuur, Wedemeijer & Dielissen Notarissen en Bikers. Sommige leden hebben van alle tenues nog een exemplaar bewaard zoals te zien op de foto’s. Fred van den Akker verscheen zelfs op de jubileumdag, volledig in retro-stijl in het allereerste Kachelders tenue met racefiets en helm uit die tijd.

Tekst: John Korsten

Klik hier voor foto's. 

In het voorjaar van 2019 heeft Fred van den Akker van het bedrijf “van den Akker Aqua service” het Wielercriterium in Heeswijk gesponsord en in het najaar de eerste Cyclo crosswedstrijd bij café-zaal Stanserhorn aan de Heibloemsedijk.
Daarnaast organiseerden de Kachelders op 16 juni nog een toertocht van 75 of 100 km. 

Tekst: Peter Kriele

Foto's: de Kachelders 

 

Plaats reactie