Redactioneel

220304 PK Kruidentuin Abdij van Berne VIERKANT 6Tijdens deze uitgesproken zonnige dagen werd er vrijdag 4 maart weer ijverig gewerkt in de kruidentuin bij de Abdij van Berne. De tuin is een jaar geleden, in de vorm van een cirkel met zestien segmenten, uitgegraven. Het is een stageproject vanwege de herboristenopleiding van één van de deelnemers.

 

Met een aantal mensen, te weten: Christ en Heleen van den Boogaard, Maria van Emmerik, Joke van Zutphen, Rina Hezemans,  Wilma en Erik van Gerwen, Wim van der Heijden en Marion van Herpen werden de vaste plantjes o.l.v. José v.d. Heijden uit de vakken verwijderd en op naam gesorteerd.
Hun stagebegeleider, Henk van der Staak, herborist en hovenier uit Schijndel, werkte de volgende dag met hen de grond om en zorgde voor de juiste bemesting. Over enkele weken beginnen ze ook met het zaaien van het vorig jaar vergaarde zaad en komen er nog een aantal soorten kruiden bij.

Klik hier voor foto's.

De groep heeft gepland om zo ongeveer in juni met rondleidingen te beginnen. Meer informatie daarover komt op een poster bij de kruidentuin te staan.
De groep is enthousiast, de dames hebben een paar weken geleden met elkaar wat kruidenolies, een kruidenzalf en een kruidencrème gemaakt, maar gaan nu weer met plezier buiten aan de slag.

Foto’s: Peter Kriele en José van der Heijden
Tekst: José van der Heijden

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen