Redactioneel

220911 PK MuseumboerderijMonumentendag16Met het uitbeelden van het landelijk thema “DUURZAAMHEID” had de Meierijsche Museumboerderij geen enkele moeite! Immers, alleen al door de presentatie van het leven hier in Brabant tussen 1880 en 1930, wordt het duurzame leven in dit prachtige eeuwenoude museum op een vanzelfsprekende manier in beeld gebracht.

Hergebruik van materialen, nooit iets weggooien, groenten zelf verbouwen, geen elektriciteit, alles zelf produceren, het land uitsluitend bewerken met de zelf geproduceerde mest, kromme spijkers recht slaan om
opnieuw te gebruiken, uitsluitend met zelfgemaakte houten spelletjes spelen.
Onze zelfgemaakte appelmoes, jam, likeurtje, op de ouderwetse manier gebakken vloerbrood en de prachtige producten van hout, het vloog de deur uit!
Het drukbezochte terras, de historische groentetuin, de lekkere boerenstruif en de gezellige muziek van het Seniorenorkest, alles droeg bij aan de gezellige, Brabantse gemoedelijke sfeer, zo kenmerkend voor dit streekmuseum.

Klik hier voor foto's.

En, inmiddels weten wij dat Sinterklaas weer in de bedstee van de boerderij komt slapen. Vanaf 1 november kan daarvoor ingeschreven worden!
Hou www.museumboerderij.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Tekst: Hans van Sleuwen

Foto's: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda