Redactioneel

230211 CvdH Knarrenbal 12Vrijdag- en zaterdagavond was het weer mogelijk om te genieten van de Pronkzitting. Na een hartelijk welkom aan iedereen begon het programma en bleef de avond veelzijdig en dynamisch.
De Prinsen Raad opende de avond met ‘een atje voor de sfeer’. En met het stichtingslied ‘We kunnen los, HDL is in de tent’ was de toon snel gezet. De dansmariekes verdeeld in de Mascottes, Future en Amazed, toonden hun gardedans. Dit jaar was er geen onthulling van een nieuwe prins(es) carnaval. Hierdoor blijft Prins Rob nog even de scepter vasthouden.
 
De ‘Dames uit Lôsbroek’ zaten op het dak van hun kerk en hadden een goed uitzicht. Onder het genot van een ‘Kruierke’ in plaats die ‘Snevelbokkenbocht’ wisten ze hun eigen perspectief duidelijk te maken.
Frans en Ans Gender lieten weten dat ze niet omgebouwd waren. Tijdens corona was er op veel plaatsen veel verbouwd in Heeswijk-Dinther, maar wat hetzelfde was gebleven was toch wel De Zwaan. Verder namen ze haarfijn veel dorpsbewoners onder de loep, want er was de afgelopen jaren het nodige gebeurd.
 
De ex-prinsen brachten het spel ‘Prinses (Heidi) zoekt boer’. Hiervoor waren een aantal aanmeldingen gekomen, waarbij de kandidaten zich mochten voorstellen naar aanleiding van de vragen die Heidi stelde. Uiteindelijk ging Heidi met lege handen weer weg, maar werd vloeiend de overstap gemaakt naar het voorstellen van het boerenbruidspaar van 2023. De boerenbruiloft 3.0 is maandag 20 februari in zaal Stanserhorn. Deze dag wordt het paar in de onecht verbonden.
 
De showdans van de Hofdames, die begon met ‘I’m sexy and I know it’ en eindigde met de ‘cancan’ was een goede overstap naar de Prins carnaval uit Klompengat (Best) als Marktmeester. Dit ‘hoog bezoek’ had op vrijdag in zijn rol een ‘functie elders’. Hij wist met zijn verhaal het publiek aardig bij de les te houden. Dat had hij waarschijnlijk geleerd op de ‘tonpraotacademy, de HHH’. Niet verwarren met hahaha, maar Hogeschool voor Humor en Hilariteit. Op zaterdag was het de beurt aan Willem van Rongen uit Maashees. Zijn alter-ego Woeste Willem, de zeeman vertelde de mooiste verhalen over zijn avonturen op de Nederlandse binnenwateren. Zijn spitsvondige woordgrappen en verdraaiingen konden het publiek zeer wel BOEIEN!!!
Na deze spraakwaterval bracht de showdans van de dansmariekes even rust. Even tijd om te dromen. Nou ja, dromen….. Als voltallige groep wisten ze het volledige podium te gebruiken en was het zoeken waar je naar moest kijken. Overal gebeurde iets.
 
 
Alles Mi Bietjes deed voor de elfde keer mee en had een ‘holistisch centrum’ opgezet; Het losse steekje. Op voorhand werd al excuus aangeboden voor elke gelijkenis, waarna ze in hun praktijk diverse dorpsbewoners voor verder behandeling doorverwezen.
Theo en Tonny trokken deze voorstelling steun. Ze heetten daarom niet alleen de Snevelbokken en Zandkruiers welkom, maar ook de steuntrekkers en de bankzitters. Onder het genot van wat drank vertelden ze over hun belevenissen.
 
De Heikneuters zochten het hoger op en als echte bouwvakkers werd van alles besproken. Soms was niet alles te volgen, maar ze hadden vooral ook zelf veel plezier.
De Raad van Ongeregeld sloot de voorstelling af met een spectaculaire dans- en playback-act. Met het snel wisselen van verschillende outfits en muziek was het flitsend en afwisselend.
Met dank aan muziekkapel ’T Kumt Wel, die de hele avond de acts muzikaal aan elkaar speelde, was het na de ‘grand finale’ tijd voor de after party.
 
Knarrenbal
Zaterdagmiddag bood de Zaert voor de eerste keer een podium voor het Knarrenbal. In samenwerking met de KBO van Heeswijk en Dinther werd deze middag georganiseerd. In het bijzijn van Prins Rob en de dansmariekes, was het Knarrenbal niet hetzelfde programma als de Pronkzitting, maar een gezellige middag voor ‘de jeugd van toen’. Met afwisselende optredens en gezellige meezingliedjes door Muzikaal Theater aan Huis werd het publiek meegenomen naar muziek van de vorige eeuw: Nico Haak, Heino, Doris met zijn motten enz. Ook een geweldig optreden van Frans en Ans Gender; die hadden het over 4 top dames in Hadeee, Hurkmans, Desie, Levie. Natuurlijk konden Frits en de nachtwacht in de Abdij niet ontbreken. Na de pauze kwamen de Hofdames met een geweldig optreden. Zij kwamen van de fluisterboot en hadden nu een etentje ( blij dat ik niet was uitgenodigd). Groot compliment voor de dansmariekes, echt geweldig. Een mooie middag met een goed gevuld programma.
 
 
Uiteindelijk is in deze twee dagen het dak er af gebloazen!
 
Foto’s: Michel Roefs (1e pronkzitting), Corrie van der Heijden (Knarrenbal), Peter Geubbels (2e pronkzitting)
Tekst: Anja van Aarle en Corrie van der Heijden (Knarrenbal)
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen