Redactioneel

230219 pk Optocht 04Nadat er twee jaar geen Carnaval is gevierd vanwege de Coronacrisis kon dit jaar de optocht gelukkig weer doorgaan. Het viel op dat de optocht wat korter was dan voorgaande jaren. Hadden ze wat startproblemen of was de animo minder? Dit jaar liet de Eikenhoek in ieder geval verstek gaan.

De optocht was kleurrijk en er waren naar verhouding veel loopgroepen. Zo was er een groep met slogans als: “Tot op de draad versleten”,  “We pakken de draad weer op” en “Er zit een steekje los”, of “Schrikdraad” met als gevolg, dat de draden over de straat liepen en hier en daar voor enige verwarring zorgden.

Er werd ook uitgedeeld. Dat waren deze keer borrelnootjes.Verder was er een persiflage op het Abdijbier met de bekende reclame “Vier het Leven”.

Klik hier voor fotoreportage 1.

Klik hier voor fotoreportage 2.

De jeugdigen in de turnsport gaven een demonstratie en een groep viel op door hun modieuse en kleurrijke kleding met als thema: “Alles wordt eens zo duur, afval wordt de nieuwe Haute Couture”

Wat wel opviel was dat de vrouwen zich duidelijk lieten gelden. Meer dan andere jaren? 

Bij de wagens werd Jong en Oud Tesamen eerste, CV Jeugd van tegenwoordig werd tweede en CV Goed vur Mekaar werd derde.
Bij loopgroepen groot werden De Plekkers als eerste, de Dames van de Koffiestraat tweede, Wij zijn Betast derde en CV de Heikneuters vierde. Bij de loopgroepen klein werd Tis zondag eerste, Hele Garen tweede, De Por’nootjes derde en De Grannies vierde.
 
Tekst: Peter Kriele

Foto's: Peter Kriele en Ronald van Hastenberg

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen