Redactioneel

230305 PK Openingsfietstocht de Kachelders 15 VIERKANT 15Zondagmorgen om 9.00 uur was de jaarlijkse opening van de fietstocht van de Wielerclub de Kachelders. Al weer voor het 17e jaar. De eerste keer moest helaas worden afgelast, omdat het toen wit was van de sneeuw. Jammer dat het weer nu niet direct uitnodigde om te gaan fietsen. Vandaar dat de opkomst wat minder was dan andere jaren, namelijk zo’n 210 deelnemers.

De Kachelders, met 74 leden, waren in grote getale aanwezig.

De ontvangst was om 8.30 uur in CC Servaes. In de hal van CC Servaes stond een vertegenwoordiging van het Sint Willebordusgilde. Zij voerden deze morgen de jaarlijkse aktie voor een goed doel. Deze keer de kerststal op het Plein 1969. De huidige poppen moeten nodig vervangen worden.De kerststal zelf is enkele jaren geleden geheel vernieuwd.

Klik hier voor foto's.

Om 9.00 uur kwamen de sporters naar buiten en sprak pastor Joost Jansen de wielrenners toe, nadat Manon van Ooijen van TWC de Kachelders hem had uitgenodigd.

Het motto van de tocht was deze keer “Bemin uw naaste als uzelf”, een woord van Jezus uit Marcus 12, 33. De pastor raadde aan toch maar niet “met de handen los” te fietsen, want die veiligheid geeft die zegening niet.

Vervolgens vertrok iedereen met de zegening van de pastor en de uitreiking van het kaartje met het motto.

De afstanden, die deze morgen deels met pijlen en deels digitaal (op mobiel te downloaden) waren uitgezet waren:  25, 40 en 60 km.

De opbrengst voor de kerststal bedroeg ongeveer € 400,-- .

Een mooi resultaat.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

www.twcdekachelders.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen