Redactioneel

230311 PK NLDoet in Ontmoetingstuin Servaes10Zaterdag 11 maart werd voor de 12e keer via NLDoet gewerkt in de Ontmoetingstuin Servaes.
Jo v.d. Boom zorgde die morgen ervoor dat ieder koffie/thee met een koek kreeg, terwijl men in de lunchpauze naast de broodjes kon genieten van de pompoensoep, die Adrie Hey had klaar gemaakt. Overigens Jo v.d. Boom, de oudste in het gezelschap, helpt al 12 jaar mee met NL Doet.

In de tuin werden de bloembakken gevuld met compost, waarna er de eerste stekjes van groenten in werden gezet.
Enkele mannen zetten bij het prieel twee setjes van zowel de mannelijke als de vrouwelijke kiwi bij de al bestaande twee exemplaren Zij hadden die gekregen van Wim v.d. Broek. Dat zal mede gebeuren, omdat de eerste exemplaren het vorige jaar zo’n succesvolle oogst hadden. Verder werd er een bord van de Ontmoetingstuin geplaatst bij de moestuin. Dat bord werd op een ingenieuze manier tussen de twee palen bevestigd. Ook werden er nog bonenstaken gezet.
Tenslotte werd in de Ontmoetingstuin bij de zandbak het klimrek gezet.
Ook de inrit werd er nog bij betrokken. Daar werden tegen de muur van CC Servaes enkele bloembakken tussen de tegels gezet.

Klik hier voor foto's.

De VENEL-groep van het IVN kwam deze morgen niet helpen. Zij wilden nog een keer wilgen knotten in de Fokkershoek.
Er zijn die morgen wel wilgenstekken gebracht uit de Griend. Daar willen ze volgende week een afscheiding van plaatsen.
De zon scheen deze morgen volop. Vandaar waarschijnlijk dat de opkomst die morgen groot (ruim 15 man) was. De vorige dag regende het de hele tijd.

Tekst en foto’s: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen