Dorpsnieuws

Rockin'Wood

rockin wood s1920x1080Het altijd gezellige Rockin’ Wood is dit Kersouweseizoen ook weer van de partij! Na 7 succesvolle edities blijft de formule ongeveer gelijk. We gaan voor het gemak uit van een lekkere zomeravond, een aantal goede bands, aangevuld met goeie muziek, gezellig volk en dit alles in de fraaie ambiance van de Kersouwe,zaterdag 1 oktober om 20.00u, 

Week tegen eenzaamheid 29 sept t/m 6 okt

KBO ontmoetingsmiddagIn het kader van ''de week tegen de Eenzaamheid'’, een landelijke week van 29 september tot en met 6 oktober, nodigen de mensen van de ontmoetingsmiddagen in Heeswijk-Dinther iedereen uit die belangstelling heeft voor deze bijeenkomsten. Deze ontmoetingsmiddagen vinden wekelijks plaats in de KBO-ruimte voor KBO Heeswijk op dinsdagmiddag en in CC Servaes voor KBO Dinther op donderdagmiddag.

Ga je mee op avontuur?

22 waas kbw algemeen 900x500px.jpg.rendition.792.1267Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek kun je van alles ontdekken over de natuur! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022.Dit staat er bij ons op het programma
Tijdens de Kinderboekenweek organiseren wij weer veel leuke activiteiten. Een gi-ga-gave speurtocht, leuke workshops en voorleesmiddagen. Ga snel naar onze agenda om te kijken wat er in jouw Bibliotheek te doen is.www.bibliotheekheeswijkdinther.nl

Workshop ‘Weerbaarheid en Bewustwording’

Costa Rica 2018 266Dit concept van Ron van Amsterdam van Yogastudio Anna is al diverse keren gegeven in de Studio. Nu in de stilte van de Abdij van Berne. Je natuurlijke ontspannen houding geeft je de conditie en weerbaarheid om te zijn en te doen wie en wat je bent. Daar is moed en vooral vertrouwen in jezelf voor nodig.

Zondag 2 oktober oogstfeest bij Kilsdonkse Molen

IZ DSC02466 12Deze dag zal om 10.00u buiten van start gaan met Dankviering voor een goede oogst. Dit in samenwerking met het Gilde van St. Barbara uit Dinther. Iedereen is van harte welkom om deze mis bij te wonen.
Om 11.00u wordt de Braderie geopend met producten uit de streek, honing, pompoenen, meelproducten van de molen, brood en walnotenolie, kaasjes, bloembollen, bier,

Koffieconcert Jakub Kitowski

Jakub.kitowski 2 300x300Koffieconcert in kasteel Heeswijk, Chopin concert door de Poolse sterpianist Jakub Kitowski, zondag 25 september, aanvang 12.00u.
Al op jonge leeftijd begon Kitowski (*1991) met zijn klavieropleiding. Vanaf 2006 studeerde hij in de mijnbouwstad Kielce ten noorden van Krakau. Zijn vervolgopleiding kreeg hij aan de Chopin Universiteit in de hoofdstad Warschau.

Vredeswandeling in de Vredesweek bij Abdij van Berne : Walk of Peace

walk for peaceOp zondag 25 september 2022 wordt vanuit de Abdij van Berne een wandeling georganiseerd met als thema: “Wandelen voor Vrede”. Daarmee wordt aangesloten bij de Walk of Peace die in veel plaatsen in het land wordt georganiseerd tijdens de Vredesweek. In het “Proeflokaal” op het terrein van de Abdij van Berne, is er om 12.00 uur een gezamenlijke start.

De Ronde van Bernrode, ook voor U

OI 1Operatie Injectie organiseert op 27 september de 7de Ronde van Bernrode. Dit is een fietstocht langs alle dorpen waar de leerlingen van Gymnasium Bernrode vandaan komen. De opbrengst gaat naar Stichting Medisch Werk Mumbai, opgericht door de Heeswijkse meneer en mevrouw Van der Bilt.

Feestelijke open dag bij Vobra Special Petfoods

VobraAfgelopen weekend stond volledig in het teken van het 90-jarig bestaan van Vobra. Deze mijlpaal werd gevierd door een kijkje in de keuken te geven aan haar zakelijke relaties, werknemers en hun familie en tot slot met een open dag voor alle geïnteresseerden. Met een rondleiding door de nieuwe fabriek gaf Vobra een blik achter de schermen bij de productie van honden- en kattenbrokken in Veghel.

Jesse Zomers Nederlands Kampioen schieten Klasse D

Jesse Zomers2 Jeugdige schutters van schietsportvereniging Hedilo op het podium.

Na een spannende finale heeft de 12-jarige Jesse Zomers op zaterdag 17 september de in Alphen aan de Rijn georganiseerde NK gewonnen. Jesse, die uitkomt in de klasse D, ging met 396.8 punten als nr. 1 naar de finale.

Rondje Kilsdonkse Molen in Heeswijk- Dinther

Kilsdonkse Molen Miriam de Mol  Op zondag 25 september a.s. kunt u meewandelen in de omgeving van de Kilsdonkse molen. Ga op ontdekkingstocht langs waterloop de Aa, de molenbeek richting Kasteel Zwanenburg en met het voetveer.  De tocht duurt 1,5 uur en staat onder leiding van ervaren natuurgidsen van IVN Bernheze. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de Kilsdonkse molen.