Dorpsnieuws

Klusjesman

ons welzijn 1Buro Lima zoekt een vrijwilliger die klusjes wil aanpakken in huis en tuin.
Over de organisatie: Buro Lima is er voor kinderen met een bijzondere en/of intensieve hulpvraag en hun gezin. De kinderen hebben een (lichamelijke en/of verstandelijke) beperking en/of bijkomende problematiek zoals ADHD, ASS, hechtingsproblematiek, Down syndroom.

Leo Feijen in gesprek met Thomas Quartier

Leo FijenLeo Fijen in gesprek met Thomas Quartier en diverse abten van Nederlandse kloosters over ‘Kloostermensen'
Opleving van religieus leven in Nederland: is dat tijdelijk of het begin van een nieuwe lente?
Thomas Quartier en Leo Fijen hebben beiden boeken geschreven over religieus leven in Nederland.

''De Lachspiegel" speelt 68ste revuevoorstelling

2a1dc86704e0fc0d917ecbf91b264846Toneel- en cabaretgroep “De Lachspiegel” uit Heeswijk speelt begin maart haar 68ste revuevoorstelling.Over De Lachspiegel. Dit jaar speelt toneel- en cabaretgroep “De lachspiegel” voor de 68ste keer in het Willibrordcentrum om op ludieke wijze actuele thema’s te belichten.

Het gesprek tussen overheid en basis

Rene PetersRené Peters,voert het gesprek tussen overheid en basis
en: wat is zijn drive?
René Peters kent onze streek (als ex-wethouder van Oss), hij kent Brabant, hij zit nu in de Tweede Kamer (CDA).Peters is 27 februari te gast in CC Servaes.

De weg van zelfcompassie

David Dewulf4Van kwetsbaarheid naar veerkracht
Zelfcompassie is een belangrijke peiler voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme,doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie verhoogt

Alzheimercafé over onbegrepen gedrag

ons welzijn 1Op dinsdagavond 20 februari opent het Alzheimercafé om 19.00 uur weer zijn deuren in het Pieter BrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel. Zoals gebruikelijk wordt er ook dan vanaf 19.30 uur een bepaald aspect van de ziekte dementie besproken.

Gevraagd: iemand die ouderen wil bezoeken

ons welzijn 1Regelmatig een bezoekje brengen aan ouderen, samen met hen naar een activiteit gaan of een wandeling in de frisse lucht maken. 
Korte omschrijving werkzaamheden: Ouderen die niet veel contacten buitenshuis hebben en zich daardoor alleen voelen regelmatig bezoeken.

Snertbal 4.0

snertbal 40 23170cfe4fc5af6edebd9a77521b01c6Dinsdagmiddag 13 februari zorgt Paul van Lokven, in samenwerking met De Pindullekes en De Toren voor de unieke carnavalsafsluiter Snertbal 4.0. Vanaf 12.00 uur treden 375 muzikanten in 22 bands op voor een unieke carnavalssfeer.

Lezing over Boeddhistisch perspectief

Abdij van BerneBerne-Anders activiteit op maandag 19 februari om 20.00 uur :Lezing over Boeddhistisch perspectief
De boeddhistisch meditatieleraar Herman Schreuder geeft een lezing over het
boeddhistisch perspectief op de werkelijkheid.