Dorpsnieuws

Column burgemeester: Afscheid

marieke moorman 20210709 31.400x250De afgelopen negen jaar schreef ik met regelmaat op deze plek een column. Waarschijnlijk zo’n honderd in totaal, maar ik heb ze nooit precies geteld. En nu dus m’n laatste, omdat ik per 1 februari burgemeester van Land van Cuijk word.  Zo’n wisseling van baan gaat met verschillende emoties gepaard. Zin in het nieuwe maar zeker ook weemoed om wat ik achterlaat.

Uitslag Poll dec.'22/jan. '23

poll janpng Uit de antwoorden blijkt dat een groot aantal mensen toch nog steeds voor een echt zwárte Piet  is. 

Het was inderdaad ook een beetje laat om deze poll  voor te leggen. Voor dit jaar een hint voor het "oranje comité " ?

Voorleesontbijt

voorleesontbijtHet Voorleesontbijt is een vrolijk voorleesfeest voor peuters en kleuters. Geniet samen met je kind van het verhaal en schuif aan bij het ontbijt. Lekker én leerzaam!Voor kinderen van 2-6 jaar
Onderdeel van de Nationale Voorleesdagen Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar

MTC viert 20-jarig bestaan met open dag

3bf6e033 3c20 4f06 997b 8fc2341fc361 thumb420Kom ook naar onze open dag op zaterdag 21 januari 2023 ! Kom in je sportkleding en sluit aan bij de workshops waarin wij ons aanbod presenteren.Daarnaast zijn er lezingen en kun je deelnemen aan diverse testen, zoals lichaamsmetingen door Laura van Pit2Fit en conditie testen door MTC-Bernheze. Aanmelden is niet nodig, loop gewoon binnen en kijk rustig rond. Tot 21 januari !

Voorleesplezier met De Nationale Voorleesdagen

bieb HDVan 25 januari t/m 4 februari is het weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.  De bibliotheken van Bernheze organiseren tijdens de Nationale Voorleesdagen diverse activiteiten voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een                feestje staat centraal tijdens deze activiteiten. 

200 jaar de Koninklijke

koninkl Fanfare 200 jaar200 jaar De Koninklijke. De muziekvereniging van alle tijden. Deze documentaire, gemaakt door René Bastiaanse presentator van De Wandeling op Omroep Brabant, werd gepresenteerd tijdens het openingsconcert van het 200-jarig jubileum van Koninklijke Fanfare Sint Willibrord.

IVN lezing over het Aa-dal; natuur, klimaat en waterbeleid

Aa dalErnest de Groot geeft donderdag 2 februari 2023 van 20.00 tot 22.00 uur een uitgebreide presentatie over de uitvoering van het beleid voor water, natuur en klimaat in relatie tot het landschap van het Aa-Dal. Deze lezing wordt gehouden in het Willibrordcentrum te Heeswijk. Iedereen die van wandelen, fietsen en/of van water, natuur en landschap houdt, is van harte welkom.