Dorpsnieuws

Mathieu BoschBernheze is heel erg belangrijk, net als de toekomst voor het dorp en haar inwoners. Binnenkort kiest de Raad voor herindelen of zelfstandig blijven. We zijn een mooie gemeente en we hebben het goed voor elkaar, zoveel is zeker.

Helaas geldt dat niet voor iedereen. Na de schrijnende foto van het verdronken jongetje in de branding bij Bodrum, springen medelanders in de bres voor vluchtelingen in ons land. Spullen, een plek om te slapen, kleding, geld; vluchtelingen kunnen van alles gebruiken. Ook D66 is een groot voorstander om nú te helpen. Wegkijken is voor niemand een optie meer. Ook in Bernheze moeten we op zoek naar lokale initiatieven om ons steentje bij te dragen. Als het om oorlogsvluchtelingen gaat, moeten wij die mensen helpen. Zowel de hoeveelheid vluchtelingen als het menselijke drama erachter is niet te onderschatten.

Er komen steeds meer vluchtelingen en het is lastig om die op te vangen. Maar niet onmogelijk. Het zou om één vluchteling per duizend inwoners gaan. Dat is één in Loosbroek, dertig in heel Bernheze. Daar moeten we toch samen voor kunnen zorgen? Het kabinet deed een beroep op gemeenten om extra opvang voor vluchtelingen te verzorgen. Deze extra opvang is nodig omdat de asielstroom door de onrust in Irak en Syrië groeit. Dat vraagt om lokale bestuurders met lef en durf. En de acceptatie van burgers dat er een opvangplaats in de buurt komt. Dat kan onconventionele huisvesting zijn: het pand van De Winter in Nistelrode, het voormalig Chinees restaurant in Heesch, De Abdij van Berne, of de leegstaande studio van de lokale omroep kunnen geschikt zijn of worden gemaakt. Wij willen helpen, u ook?

Mathieu Bosch, Raadslid D66

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen