Dorpsnieuws

150909KasteelkamerOpen Monumentendag 13 september. Kasteel Heeswijk gratis toegankelijk. Kasteel Heeswijk neemt deel aan de Open Monumentendag op zondag aanstaande.

Van 12 tot 17 uur kunnen bezoekers gratis genieten van de fraaie kasteeltuin en indrukwekkende zalen.

Het thema van dit jaar ‘Kunst en Ambacht’ vindt men op het kasteel terug in een veelzijdig programma. Een expositie verhaalt over de verzamelwoede van kunst en ambachtelijke voorwerpen van de baronnen van Heeswijk. Ook is er een presentatie over de Franse barokkunstenaar Daniel Marot, aan wie het hemelbed van Heeswijk wordt toegeschreven. De schilderijenrestaurator Jos van Extel en beeldenrestaurator Joachim van den Heuvel geven demonstraties van hun ambacht. In de wapenzaal musiceert het Vlijmens Kamerorkest onder leiding van Marcel Dohmen. Op hun programma staat een reis van de barok via de romantiek naar het heden. Ten slotte is rondom het kasteel een presentatie van Operation Market Garden, de bevrijdingsactie die in september 1944 de eerste parachutisten op landgoed Heeswijk deed landen.

Bezoekers die het kasteel bezoeken kunnen als weldoener meedoen aan de crowdfunding actie om weer zwarte zwanen in de kasteelgracht te krijgen. Voor een donatie krijgen zij een kadopakket, inclusief gratis toegang tot het kasteel, lidmaatschap Brabants Landschap en een uitnodiging voor de tewaterlating.

Meer informatie: www.kasteelheeswijk.nl 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen