Dorpsnieuws

thumb ActiefBurgerschapRaadsleden, de burgemeester en enkele wethouders zijn op 24 september een hele avond te gast  in Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk-Dinther. 
. Doel van de avond is om nader kennis te maken, de sfeer te proeven van ons dorp en onder onze burgers, maar ook om te praten over zaken die ons dorp aangaan.Die avond is er veel ruimte gereserveerd in Servaes. Voor alle bezoekers staat koffie klaar en later ook desgewenst iets sterkers. U bent hierbij van harte uitgenodigd!We hebben een programma gemaakt om te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk raadsleden en collegeleden kan ontmoeten en dat ook iedereen zijn zegje kan doen over een aantal belangrijke kwesties. Dit zal de eerste twee uur in beslag nemen. Daarna is de bar open en is er gelegenheid om informeel verder te praten over onderwerpen of gewoon om nader kennis te maken.Er staan deze avond vijf onderwerpen op het programma. Op één na staan deze ook in het dorpsakkoord dat de stichting Actief Burgerschap namens onze kern heeft afgesproken met het college. Bij een eerdere enquête (‘IDOP’) waren dat de onderwerpen waarover de meeste mensen zich zorgen maakten in Heeswijk-Dinther. Voor ieder onderwerp zijn er twee (bij grote drukte drie) discussieleiders. Samen dus 10 of 15 discussieleiders en ook 10 of 15 tafels. Zo houden we per tafel de groepen klein! De onderwerpen zijn:
- Centrum, met nu de nieuwe supermarkt, het Grand Café en de aanpassingen op het Plein. 
- Zorg en welzijn. Er komt een HDL coöperatie voor welzijn en zorg. Er is al een bestuur. Maar de meeste zorg moet toch door de gemeente en overheid worden geleverd. Lang niet alles gaat goed.
- Bouwen en wonen. HD heeft de laatste jaren al bijna 200 inwoners krimp onder meer door gebrek aan goedkope, betaalbare woningen. Wat vindt u?
- Verkeer. Een bron van onvrede voor veel mensen. Aan de dubbele autoweg en de twee ontsluitingswegen wordt nu gewerkt. Wat wilt u verder, wat is het grootste pro-bleem, de grootste wens?
- En als zeer actueel extra thema: de gemeentelijke herindeling. Op 1 oktober a.s. beslist de raad over de toekomst van Bernheze. Er is keuze uit drie opties. Wat vindt u? Wat wilt u de gemeenteraad en het college nog meegeven als Heeswijk-Dinther en over Heeswijk-Dinther?Programma:
- Vanaf 19.00 uur: Ontvangst in cultureel Centrum Servaes met koffie en thee. Bij binnen-komst wordt een tafel toegewezen. Aan uw tafel ontvangt u elke twintig minuten een andere discussieleider, met een ander onderwerp. Telkens samen met een ander groep-je leden van raad en college. Ook koffie en thee wordt aan uw tafel geserveerd. Zo houden we een rustige sfeer.
- 19.30 uur: Opening van de avond door de dagvoorzitter. Informatie over het program-ma.
- 19.40 uur: De eerste discussieleider komt aan uw tafel en opent de discussie over zijn of haar onderwerp. Elke twintig minuten wisselen discussieleiders én leden van raad en college van tafel. 
- 21.20 uur: Iedereen blijft nog even zitten en er wordt kort plenair nagepraat.
- 21.50 uur: afsluiting door de dagvoorzitter. Iedereen is nu welkom aan de bar voor een drankje en een hapje en om nog even met elkaar en zeker ook met de leden van raad en college na te praten .Iedere inwoner van Heeswijk-Dinther is welkom! Zonder opgave vooraf. 
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Stichting Actief Burgerschap
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen